Junior Company van het Nationale Ballet – Jonge talenten on tour

In Ballet Bubbles schitteren de sterren van de toekomst. Twaalf internationale talenten van de Junior Company van Het Nationale Ballet presenteren een spectaculaire en gevarieerde balletvoorstelling. O.a. te zien op 13 en 14 februari in De Meervaart in Amsterdam en op 26 februari in de Stadsschouwburg in Haarlem.

In Ballet Bubbles schitteren de sterren van de toekomst. Dertien internationale talenten van de Junior Company van Het Nationale Ballet presenteren een spectaculaire en gevarieerde balletvoorstelling. Op het programma staan fragmenten uit de grote romantische klassiekers zoals La Vivandière en werk van de legendarische huischoreografen van het gezelschap: Hans van Manen, David Dawson en Krzysztof Pastor. Verder zijn er maar liefst twee wereldpremières te zien. De eerste is van de zeer getalenteerde, 18-jarige Charlotte Edmonds, choreograaf-in-opleiding van The Royal Ballet in Londen en een van de jongste choreografen ter wereld. De tweede is van de meesterhand van Ernst Meisner, de artistiek coördinator van de Junior Company. Speciaal gemaakte videoclips verbinden de diverse choreografieën en laten zien hoe de wondere wereld van het professionele ballet van de Junior Company er van dichtbij uitziet. 
De Junior Company is opgericht in 2013 om jong danstalent te stimuleren. De dansers van het gezelschap treden samen op met Het Nationale Ballet en gaan op tour in binnen- en buitenland, zoals onlangs nog met Narnia – De leeuw, de heks en de kleerkast, een lyrisch ontvangen ‘hiphop-meets-ballet’-productie van Ernst Meisner|Junior Company en Marco Gerris|ISH. 


Ballet Bubbles toert van 13 februari tot en met 28 mei door heel Nederland. Meer weten over Ballet Bubbles? Bekijk behind-the-scenes-video’s op operaballet.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

CALBUTPAARS

UITAGENDA HAARLEM

CALBUTORANJE

UITAGENDA AMSTERDAM

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK