BLISS Yoga van Marinet de Veer

Yoga is booming in Nederland, zo ook in Haarlem. Na de golf van vrouwen die er baat bij hebben komt nu ook de man de mat veroveren. Paul Witteman en Arie Boomsma lieten dit al breeduit op de televisie zien. Bliss, de school van yogadocent Marinet de Veer onderscheidt zich door actieve lessen waarin je in een meditatieve staat yoga beoefend. Marinet verstaat de kunst om al haar cursisten tevreden te stellen. Dit komt onder meer door haar sympathieke en open aanpak en omdat zij de Yogafilosofie op een simpele manier uit kan leggen tijdens de oefeningen, zonder dat het ‘zweverig’ wordt. Dit geeft diepgang aan het geheel en maakt de les heel compleet. Marinet heeft Yoga leren kennen in Indonesië en tijdens haar zwangerschap kwam zij het opnieuw tegen. Tien jaar lang beoefende zij met name Hatha Yoga. Een paar jaar geleden kwam zij daarnaast in aanraking met Kundalini Yoga. Dit gaf haar direct een heel goed en vertrouwd gevoel, zowel fysiek als mentaal. Zij besloot de docentenopleiding te volgen, deed nieuwe inzichten op en leerde oude patronen los te laten. UITkrant Haarlem deed aan de lessen van Bliss mee en sprak met Marinet.

Wat kunnen de cursisten bij je verwachten?

Mijn groepslessen zijn voor iedereen toegankelijk, je hoeft er niet bijzonder lenig voor te zijn. De sfeer is uitnodigend en de uitleg is duidelijk. Al mijn lessen zijn open voor beginners! Je hoeft je niet van te voren aan te melden en kunt gewoon binnenlopen voor de lessen. Maar je mag je natuurlijk wel aanmelden via mail of app.

Is het een combi van mediteren en sporten tegelijk? Hoe moet ik me dat voorstellen?

We doen dynamische oefeningen met aandacht voor de adem en maken gebruik van mantra’s. De oefeningen helpen je bewust te worden van je fysieke, mentale en emotionele gesteldheid en deze tegelijkertijd positief te beïnvloeden. Op deze manier kom je al snel achter wat Kundalini Yoga met je doet en wat het voor je kan betekenen. Maar ga het vooral zelf beleven.
Is yoga te betalen voor mensen met een kleine portemonnee?

Voor €50,- per maand ben je vier keer per week welkom, maar je kunt ook een 5, 10 of 20 rittenkaart nemen. Een proefles is sowieso gratis.

Moet je yoga lang doen om resultaat te zien?

Je merkt eigenlijk al vrij snel verschil, vrijwel direct na de eerste les. Het maakt je kalmer, vrediger en soepel.
Het leven kan voor velen complex zijn. Kan yoga helpen om de problemen van het dagelijks leven te ondersteunen?

Jazeker! Je wordt ontspannen, komt dichter bij jezelf en meer in contact met je omgeving. Ik krijg vaak reacties dat de yoga-ervaring mensen positieve energie en kracht geeft. Ook kun je in de les de drukte van het dagelijkse leven loslaten, terwijl je werkt aan een gezond en sterk lichaam met een flexibele geest.

Op welke locaties geef je cursussen?

Voornamelijk in de mooie zaal van het Klein Heiligland 84, Haarlem Centrum, op woensdag van 10:30 – 12:00 uur, en donderdag van 19:30 – 20:45.

Tot eind augustus in de Waarderpolder aan de Waarderweg 19, op dinsdag van 19:30 – 21:00 uur en zaterdag van 10:30 – 11:45.

Daarna komen er meer lessen bij in het Klein Heiligland 84.


Hoe kan men zich inschrijven?

Je kunt je aanmelden via mijn emailadres.
De proefles is gratis!

BLISS YOGA

Marinet van West de Veer
Marinetdeveer.nl

marinetwest@gmail.com

T 06 51349478

 

 

 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

CALBUTPAARS

UITAGENDA HAARLEM

CALBUTORANJE

UITAGENDA AMSTERDAM

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK