De Bloemendaalse weg: uitgebreid winkelen in landelijk gebied

Een zonnige fietstip van de UITkrant: op 15 minuten van Haarlem Station ligt de Bloemendaalseweg, die start in Overveen en doorloopt tot aan het Kerkplein in Bloemendaal.
Heel vroeger, toen Bloemendaal nog Aelbertsberg werd genoemd, was dit een landelijk gebied met tot aan de zeventiende eeuw nog veel ‘buitenplaatsen’. In 1881 werd hier station Overveen-Bloemendaal aangelegd langs de spoorlijn Haarlem-Zandvoort, waarna het dorp ontstond. In het stationsgebouw huist inmiddels Restaurant Klein Centraal, met een zonnig terras en een goede lunch- en dinerkaart. In 1937 werd waar nu de Albert Heijn zit, het politiebureau geopend. Aan de overkant, geheel in Jugendstil, staat het postkantoor uit 1901, nu een kapper en een bakkerij.
Op deze haast eindeloos lijkende weg kun je boodschappen doen bij de Natuurwinkel Overveen of Van Leeuwen Vleesch, en uitgebreid winkelen bij de vele (ambachtelijke) ondernemers. Het is daarnaast nog steeds een prachtig gebied om te wandelen en te fietsen. Bij Luciano pauzeer je met een heerlijk huisgemaakt Italiaans ijsje, bij Van Toolingen Wijnspecialist kun je terecht voor een goede fles wijn. Tien minuten fietsen van Bloemendaal centrum ligt het Caprera Openluchttheater. Zeker een bezoek waard: een voorstelling of concert in de open lucht tussen het groen is een bijzondere ervaring. Uitkrant Haarlem fietst er voor om: de Bloemendaalseweg!

Fitz all Kitz Kinderkleding & Schoenen by Carina Thoma Design (schoenen ontwerpster); is sinds februari 2017 geopend; bij Fitz all Kitz vindt u modieuze kinderkleding vanaf maat 56 tot en met maat 176. Het aanbod is heel divers en vanaf augustus 2017 zijn er ook hele leuke en mooie schoenen te koop!
Openingstijden: di t/m vrij 10:00 – 17:30 en za 10:00 – 17:00 uur.

Bloemendaalseweg 32, Bloemendaal
023 583 0972
facebook

FRENCH NAPA

Genieten van het goede leven, dat kan als geen ander bij French Napa. Op deze knusse plek kan je terecht voor heerlijke koffie, een uitgebreid ontbijt en lunch, of voor een bijzonder glas wijn gecombineerd met heerlijke charcuterie of een speciaal kaasplankje. De sfeer – binnen en op het terras – is ontspannen en gemoedelijk. Het is dé plek voor de levensgenieter en er wordt alleen met dagverse producten gewerkt, lekker en gezond. Voor de kinderen is er ook een speciale hoek.

French Napa

Bloemendaalseweg 333
, Overveen
023 303 1220
www.frenchnapa.nl

Gebo Gelato Bloemendaal heeft haar deuren geopend op 16 april 2016. Inmiddels weten steeds meer ijsliefhebbers hun weg te vinden naar onze ijssalon. Een keuze uit 24 heerlijke smaken ambachtelijk schepijs. Bij mooi weer kunt u genieten op ons terras van zowel ijs, maar ook van koffie, thee of frisdrank. Dit jaar hebben we er een nieuwe aanwinst bij. Gebak van Patisserie Holtkamp. Heerlijk bij een kopje koffie maar om mee te nemen voor thuis.

VAN HUIS NAAR THUIS

KOK Makelaars is sinds 1986 een begrip in de regio Zuid-Kennemerland. Dat is niet voor niks. U kunt bij ons terecht voor verkoop, aankoop en taxaties van woningen. Wij weten dat geen mens of woning hetzelfde is. Een persoonlijke aanpak met dienstverlening op maat, betrouwbaarheid, service en vakkennis staan bij ons dan ook hoog in het vaandel.

Kok Makelaars

Bloemendaalseweg 245
, Overveen
ten
023-5410041

Tegen inlevering *15% korting op een product naar keuze.
*niet geldig op geneesmiddelen, vaste lage prijs en bestaande acties.

De hele maand juni 10% korting op Dr. Hauschka verzorgingsproducten!

Natuurwinkel Overveen
Bloemendaalseweg 228, Overveen
023-5250764

Passie voor Eten

Bloemendaalseweg 41
, Bloemendaal


Snackbar Pico Bello

Ivo Rietveld, van ‘de lekkerste frietjes van Kennermerland’, is weer het vertrouwde gezicht van Lunch & Snackbar Pico Bello. Voor een mooie huisgebakken hamburger of een knapperige portIe patat met heerlijke sauzen naar keuze bent u bij Pico Bello aan het goede adres. Wij serveren ook een uitgebreid vegetarisch menu! Ideaal voor een tussenstop aan het eind van de Bloemendaalseweg na het winkelen en/of fietstocht!
Openingstijden: maandag t/m zondag 12.00 -23.00

Bloemendaalseweg 24, Bloemendaal
023 5276313
www.snackbarpicobello.nl

Dames- en herenkapper
Très Jolie Hair & Beauty

Bloemendaalseweg 236
, Overveen
023-5256643
info@tresjolieoverveen.nl (let op! voor afmelding van uw afspraak altijd telefonisch contact opnemen)

www.tresjolieoverveen.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

CALBUTPAARS

UITAGENDA HAARLEM

CALBUTORANJE

UITAGENDA AMSTERDAM

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK