De Drie Musketiers in het Amsterdamse Bostheater

Deze zomer verandert het Amsterdamse Bos­theater in een theatraal strijdtoneel. Het spraakmakende theatergezelschap De Warme Winkel brengt in juli en augustus haar bewerking van De Drie Musketiers naar het Amsterdamse Bos. De degens zijn uit het vet gehaald en jongensdromen komen uit: hete hofdames, geestelijke intriganten en gehavende vijanden vechten beurtelings om aandacht in dit spektakeltheater in de openlucht. 

 

“Athos, Porthos en Aramis” Alleen al hun namen doen de verbeelding op hol slaan. Deze drie grote helden uit het literaire meesterwerk van Alexandre Dumas zijn wereldberoemd geworden. Al meer dan een eeuw staan De Drie Musketiers symbool voor tomeloze moed. Ze hadden een eergevoel dat de F-side doet blozen en keken ook niet op een dode meer of minder… Aan theatergezelschap De Warme Winkel de opdracht om wat licht te brengen in dit duistere staartje van de geschiedenis. De Warme Winkel is groot geworden met locatietheater, maar is inmiddels al jaren te vinden in schouwburgen en op festivals in binnen- en buitenland. Hun werk wordt zowel als verrassend en verfrissend als inspirerend omschreven.

 

Picknick op de tribune

Het Amsterdamse Bostheater is al 35 jaar het stralend middelpunt van de zomer. Het bos, de lichtjes en schaduwen van de bomen vormen elke avond opnieuw een uniek decor bij de voorstellingen en concerten. De tribunes bieden gelegenheid om te picknicken en te genieten van een drankje. Bezoekers mogen tijdens de theateravonden zelf eten meebrengen of ze kunnen een speciale picknickmand bestellen. Het zonovergoten terras van het Bosrestaurant is ook een plek om heerlijk te dineren (tweegangendiner) voorafgaand aan de voorstelling. 

 

 

Ga het bos in

Verlaat in de zomermaanden de stad en ga het bos in! De hele zomer zijn er concerten, theater- en kindervoorstellingen in het Bostheater. Het hoogtepunt van elk seizoen is de grote zomervoorstelling die in samenwerking met Internationaal Theater Amsterdam en een gerenommeerd theatergezelschap wordt gepresenteerd in het openluchttheater. Het Amsterdamse Bostheater is goed bereikbaar met fiets en auto. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid naast het theater. Vanaf Station Amsterdam Zuid is het slechts 15 minuten fietsen. 

 

De Drie Musketiers 

Van 2 t/m 27 juli en van 13 t/m 31 augustus.

Op donderdagen is de voorstelling voorzien van Engelse ondertiteling. 

Bestel nu tickets via: bostheater.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

CALBUTPAARS

UITAGENDA HAARLEM

CALBUTORANJE

UITAGENDA AMSTERDAM

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK