jubileummaand bij Studio MAPA

Juni is jubileummaand bij Studio MAPA Nederland. Het Haarlemse theaterlaboratorium voor Dutch mime, muziek- en objecttheater programmeert een serie eigenzinnige en verrassende voorstellingen, met als hoogtepunt het driedaagse festival op 28, 29 en 30 juni. 

MAPA levert al 25 jaar de podiumkunstenaars van de toekomst en is het startlab voor muziekgroepen als Snowapple en het Wervelwind Ensemble en MAPA Studio Leden. Zij en vele anderen hebben zich de afgelopen jaren geprofileerd onder begeleiding van Ide van Heiningen (directeur) en Virág Dezsö (artistiek leider) en presenteren zich ook steeds meer buiten de studio.

Karina Holla en Michael Helmerhorst openen het MAPA festival op woensdag 5 juni om 17:30 uur. Het festival trapt af met GIZMO, een slapstick- en pure mimeproductie van Michael Helmerhorst (MAPA docent), Che-Sheng Wu (MAPA studio lid) en Martin Hofstra in opdracht van toneelschap Beumer en Drost. Helmerhorst, Hofstra, Ide van Heiningen en Karina Holla behoren tot de iconen van de Dutch Mime.

Op respectievelijk 7 en 8 juni is het werk te zien van Marta Reig Torres (Cuerpos y Espacios – dans) en Susanne Hirschmann (ANIMA(L) – performative jazz). Beiden hebben hun werk ontwikkeld binnen het Production Facility Lab dat MAPA aanbiedt.

Op 28 juni laten de studioleden van MAPA hoogtepunten zien van hun werk tijdens de Best of MAPA members avond. Op 29 juni speelt TRIO OLGA, een fysieke theatergroep uit Slowakije hun voorstelling PEACE. Artistiek leider Monika Haasova was een van de eerste studenten van MAPA.  Het festival wordt op zondag 30 juni feestelijk afgesloten met optredens van de Mexicaans-Nederlandse folk/theaterband Snowapple en korte acts die tot de hoogtepunten van 25 jaar MAPA behoren. Het jubileumjaar eindigt met een masker workshop van Alexander Acev in de eerste week van juli.

De studio bevindt zich op de Korte Verspronckweg 7-9 Haarlem. MAPA is verbonden met WeArePublic.

 

Voor meer informatie en reserveringen kunt u contact opnemen via info@mapa.nl. Zie ook onze website www.mapa.nl en Facebook pagina Studio MAPA Nederland.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

CALBUTPAARS

UITAGENDA HAARLEM

CALBUTORANJE

UITAGENDA AMSTERDAM

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK