KRUISWEG & KRUISSTRAAT – De entrée en noordelijke toegangspoort van Haarlem Centrum

Als je met de trein naar Haarlem komt begint je dag bij het prachtige filmische centraal station. Vervolgens loop je naar het centrum via de Kruisweg, over de Kruisbrug naar de Kruisstraat, ook wel de ‘rode loper’ genoemd. Als dat geen warm welkom is! De (deels autovrije) route is rijkelijk bedeeld met hippe winkels, saladbars en cafés. Je dag shoppen en rondkijken begint al meteen: kunst en handgemaakte meubelen, biologische friet en hamburgers, espresso met huisgemaakte taart, sportkleding, en dan ben je nog niet eens in hartje Haarlem. De levendige Kruisstraat en Kruisweg floreren en bruisen van de vernieuwende ondernemers. Uitkrant Haarlem zou Uitkrant Haarlem niet zijn als ze niet enthousiast was over de diversiteit in de stad en alles wat het te bieden heeft. Lees deze special over de rode loper, de toegangspoort naar het centrum. Een overzicht in vogelvlucht!

VOOR GITAREN, PIANO’S, DRUMS EN MEER GAAT U NAAR ALPHENAAR
Muziekhandel Alphenaar is de specialist op het gebied van muziekinstrumenten in Haarlem en omstreken. Alphenaar is
begonnen in 1894 met de verkoop van muziekinstrumenten en nu meer dan 110 jaar later nog steeds een toonaangevende
muziekhandel in Nederland.
Nieuw: Alphenaar Ijmuiden (Velserhof 109, IJmuiden)
Vestiging Haarlem, Kruisweg 47-49,
Tel: 023 – 532 02 44, Mail: info@alphenaar.com


Jetties – Natuurlijk Eten!
Ons idee is simpel, goed eten dat lekker smaakt! Dus vindt je bij ons gerechten die wij elke dag vers maken met respect voor mens en dier. Zo gebruiken wij alleen biologisch vlees van slagerij Stan Alkemade, zoveel mogelijk Nederlandse producten en letten wij op zout en suiker hoeveelheden.

Je kunt bij ons terecht voor een goede eerlijke hamburger, een lekkere daghap, goede koffie, bijzondere lunchgerechten en uiteraard fantastische (suikervrije) taarten!

Wist je dat Jetties nu ook bij je thuis komt? Via onze website kun je alle salades, maaltijden, quiches en taart bestellen.

PAND 13 – Een verrijking voor de Kruisstraat

Bijna een jaar geleden opende Pand 13 zijn deuren. Horecatijgers Tom Teutscher en Pieter Mollerus (Woodstock, Bruxelles, Storing, Røring) konden met hun ervaring, netwerk en bourgondische formule al snel rekenen op succes. Het grote bourgondische genieten, met de kleine en grote kaart, de uitgebreide wijnselectie en karakterbieren, miste zijn aantrekkingskracht niet. Het is altijd aangenaam druk bij Pand 13, of je nu voor lunch, diner of een drankje. Met het voorjaar in aantocht is ook het ruime terras een fijne plek om af te spreken. Vanaf 1 maart presenteert Pand 13 haar nieuwe kaart met verrassende gerechtjes!Pand 13
 Bourgondisch genieten 

Kruisstraat 13 Haarlem

T 023 5767574 
www.pand13.nl

Bij Tholen: hét restaurant met eetcaféprijzen!
Kies uit de hele kaart een 3 gangenmenu voor 25,95! (vrijdag en zaterdag 28,95)
 
Chefkok Fernando Tarrago kookt met veel passie zowel verrassende als bekende gerechten.
Eigenaar en vinoloog Marcel Tholen schenkt daar verrassende wijnen bij, we hebben meer dan 20 wijnen per glas.
Wil je meer weten over wijn? We organiseren ook wijnproeverijen en high wine. Kijk voor meer info op www.bijtholen.nl
Volgens het Haarlems Dagblad behoren we tot de top 10 van Haarlem, daar zijn we natuurlijk heel erg trots op.
 
Bij Tholen, Kruisweg 70B, Haarlem

Lunch-dinercafé Het Wachtlokaal
Schuin tegenover Station Haarlem, op de kop van de Kruisweg vindt je lunch-dinercafé Het Wachtlokaal. De beste plek om af te spreken als je iemand van het station komt ophalen, of, als je zelf reist, de wachttijd op trein of bus te overbruggen. Maar behalve het wachten op niveau is lunch-dinercafé Het Wachtlokaal vooral ook een horecazaak met klasse. Heerlijke koffie, eigengemaakte appeltaart en een uitgebreide lunch- en dinerkaart.

Lunch-dinercafé Het Wachtlokaal
Kruisweg 28
2011 LC Haarlem
T 023 5512177

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK