Laurel & Hardy in Pathé Tuschinski

Zaterdag 19 september vanaf 12.15 uur vieren Laurel & Hardy-fans in Pathé Tuschinski de 125ste geboortedag van Stan Laurel. Het programma bestaat uit de favoriete films van Paul de Leeuw, Carice van Houten, Freek de Jonge en André van Duin: Liberty, Blotto, County Hospital en Way Out West. Tickets (12,50 euro) zijn nu te koop via www.pathe.nl en aan de kassa van de Amsterdamse bioscoop. Zie ook de speciale website stanlaurel125.eu.

Op 16 juni 1890 wordt Stan Laurel geboren in het Engelse stadje Ulverston. Als zestienjarige staat hij al op de planken als boy comedian. In 1912 reist hij als lid van een variétégezelschap naar Amerika en besluit er, net als zijn collega Charlie Chaplin, te blijven. Jarenlang speelt hij in vaudevilletheaters tot hij midden jaren twintig bij de film belandt. Als scriptschrijver, regisseur, gag-man en acteur maakt hij tientallen korte kluchten. Wanneer Oliver Hardy de ideale tegenspeler blijkt, gaan ze samen verder. ‘De dikke en de dunne’ maken van 1927 tot 1951 liefst 106 films. Moeiteloos maakt het komische duo de overstap van de zwijgende naar de sprekende film. Hun dialogen zijn hilarisch en geven nog meer diepte aan hun personages. Oliver Hardy overlijdt in 1957, Stan Laurel in 1965, 75 jaar oud. Nog altijd is het tweetal mateloos populair.

 

Voorverkoop Laurel & Hardy 19 september in Pathé Tuschinski gestartUitgebreide achtergrondinformatie staat op de speciale website stanlaurel125.eu.

Pathé Tuschinski, Reguliersbreestraat 26-34  Amsterdam, www.pathe.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK