Ontdek de bunkers van de Atlantikwal

Langs de Nederlandse kust zijn nog veel sporen te vinden van de Tweede Wereldoorlog. De bunkers, gebouwd als onderdeel van de Atlantikwall, springen het meest in het oog. Verstopt in natuurgebieden of onder een dikke laag zand, zijn veel van deze betonnen kolossen normaal gesloten voor publiek.

Ga op ontdekkingstocht tijdens Bunkerdag en leer meer over het Atlantikwall erfgoed. Op zaterdag 25 mei 2019 van 10.00 tot 17.00 uur zijn alle bunkers van Zeeland tot de Waddeneilanden voor één dag open! 

De Europese kust veranderde tijdens de Duitse bezetting letterlijk in een vesting. Nazi-Duitsland legde in de Tweede Wereldoorlog een 6200 kilometer lange verdedigingslinie aan: de Atlantikwall. Talloze bunkers, tankwallen en loopgraven, gebouwd op strategische plekken, zijn daarvan nog altijd de stille getuigen. 

Tijdens Bunkerdag worden de verhalen over de Atlantikwall weer even tot leven gewekt, en staan we stil bij de ingrijpende gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog. Tijdens wandelingen, rondleidingen en filmvertoningen ontdek je meer over de bouw en het leven in de bunkers, maar ook over de grote impact van de verdedigingslinie op kustbewoners. Neem je zaklamp mee en stap in het verleden tijdens Bunkerdag 2019!

 

Datum: zaterdag 25 mei, van 10.00-17.00 uur 

Locaties langs de hele Nederlandse kust

Tickets: 6 euro voor volwassenen, 3 euro voor kinderen t/m 12 jaar. Online te koop of bij de deelnemende Bunkerdaglocaties. Met één ticket heb je toegang tot alle deelnemende bunkers. 

Tickets, info en programma: www.bunkerdag.nl 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

CALBUTPAARS

UITAGENDA HAARLEM

CALBUTORANJE

UITAGENDA AMSTERDAM

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK