Ontdek het Nationaal Park Zuid-Kennemerland

In het Nationaal Park Zuid-Kennemerland is van alles te beleven. Waar vroeger een hek of een wandeling onderbrak, kun je tegenwoordig urenlang wandelen in aaneengesloten duingebied. U kunt zelf een route uitstippelen of een van de tientallen gemarkeerde wandel- of fietsroutes volgen, maar een ommetje maken kan natuurlijk ook.
Voor meer informatie, een wandel- of fietsroute of om even uit te blazen op het terras van Het Duincafe, kunt u terecht in bezoekerscentrum De Kennemerduinen aan de Zeeweg bij ingang Koevlak. Zie ook www.np-zuidkennemerland.nl

Nationaal Park Zomerfestival
Kom naar het nationaal park Zomerfestival, een dag waarop u kunt zien, horen en doen wat het Nationaal Park Zuid-Kennemerland te bieden heeft! Rond het Bezoekerscentrum de Kennemerduinen is er een aaneenschakeling van activiteiten. Via een viertal thema eilanden, maakt u kennis met ‘sporten in de duinen’, ‘ leren over de natuur’, ‘terug naar vroeger’ en ‘lekker eropuit’. Er zijn die dag verschillende excursies, wandelingen, korte creatieve workshops en demonstraties. Zie hoe de schaapskudde van de Kennemerduinen wordt geschoren door traditionele schapenscheerders. Ga mee struinen op het strand of geniet op het terras van muziek, een hapje en drankje.
Datum: Zondag 5 juni

Tijd: 11.00 – 17.00 uur
Locatie: Zeeweg 12, Overveen
Aanmelden: via website www.np-zuidkennemerland.nl

npzk_logoZomerfestival

Er is nog meer te beleven….
Ontdek Landgoed Elswout
Elswout is een bijzondere buitenplaats uit de 17e eeuw. Tijdens deze wandeling vertelt de gids u alles over de cultuurhistorie, de landschapsstijlen en de natuur op Elswout. Reis terug in de tijd en geniet van deze prachtige buitenplaats vol verhalen uit het verleden!
Datum: Zondag 12 juni

Tijd: 10.00 uur
Locatie: Elswoutselaan 12a, Overveen
Aanmelden: via website www.np-zuidkennemerland.nl

Een rondje Oosterplas met IVN gids
Tijdens deze excursie genieten van het duinlandschap. Welke invloed heeft de mens gehad op de duinen en wat zijn de nu de ‘Thijssebosjes’? Wat is er te zien vanaf het uitzichtpunt Starreberg? Denk bijvoorbeeld aan de ontluikende bomen in het voorjaar, de vruchten en paddenstoelen in het najaar en hoe de bomen zich tegen de kou in de winter beschermen. Dus in elk jaargetijde voldoende te beleven.. Met een beetje geluk komen we nog diersporen tegen in het zand.
Datum: 29 juni
Tijd: 19.30 – 21.00 uur
Locatie: Bergwerg 60, Bloemendaal
Aanmelden: via website ivn.nl/afdeling/zuid-kennemerland/activiteiten/

Kijk voor meer activiteiten op www.np-zuidkennemerland.nl/activiteitenkalender

Nationaal Park Zuid-Kennemerland is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland, gemeente Haarlem, Bloemendaal, Velsen en Zandvoort, de beheerders PWN, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, particuliere eigenaren en het IVN.


DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK