Ontmoet de dieren van bos en duin tijdens een avondwandeling 


Als de schemer valt en de mensen bos en duin verlaten worden de dieren die er leven actief. Op 7 maart mag u echter met een boswachter van Natuurmonumenten juist dàn het duin in. Bijzonder!

U bent getuige van het moment dat de schemer valt, de kleuren en geuren veranderen en het donker wordt. De kans is groot dat u bijvoorbeeld een ree of damhert ontmoet. Lijkt het u leuk om dit mee te maken: meldt u dan aan en trek donkere en niet-knisperende kleding en schoenen aan. Honden mogen niet mee tijdens deze wandeling.

Datum: 7 maart 

Tijd:17.00-19.30 uur 

Locatie: Midden-Herenduin bij Driehuis/Velsen.

Aanmelden: www.np-zuidkennemerland.nl 

Leden van Natuurmonumenten ontvangen korting.


boom-in-schemering-Jan-Zweers
Fotograaf: Jan Zweers


Belevingsexcursie IVN
De weidsheid van het landschap, het zachte mos en het geklop van een specht in de verte…ervaar de natuur eens helemaal anders! Tijdens deze excursie richt u zich volledig op de beleving van uw omgeving. Een IVN gids kan u nèt wijzen op de wonderen in de natuur die u anders misschien voorbij zou lopen. Kijk voor meer wandelingen in de omgeving op www.ivn.nl/zuidkennemerland

Datum: 29 maart

Tijd: 19:00 – 20:15
Duur: 1 uur en 15 minuten
Verzamelpunt: ingang Bleek en Berg (Bergweg, Bloemendaal)
 


Duinlandschap-fotograaf-Ruud-Maaskant
Fotograaf: Ruud Maaskant

Gezond op pad met andere natuurgenieters
Wandelen past bij een gezonde leefstijl. Daarom kunt u iedere week gezellig (en gratis) mee met ‘Gezond Natuur Wandelen’ door de Kennemerduinen. De twee begeleiders houden rekening met alle deelnemers. Af en toe vertellen zij iets over de omgeving. Op andere dagen wandelen zij vanaf andere locaties. Kijk op www.gezondnatuurwandelen.nl. 

Datum: wekelijks op zaterdag

Tijd: 10.00-11.00

Verzamelpunt: Duincafé (bij Bezoekerscentrum De Kennemerduinen)


Boswandeling-fotograaf-Ruud-Maaskant
Fotograaf: Ruud Maaskant

Ontdek Nationaal Park Zuid-Kennemerland
Waar vroeger een hek een wandeling onderbrak, kun je tegenwoordig urenlang wandelen in aaneengesloten duingebied. Dit is te danken aan de nauwe samenwerking tussen de beheerders. Maar een ommetje maken kan natuurlijk ook in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. U kunt zelf een route uitstippelen of een van de tientallen gemarkeerde wandel- of fietsroutes volgen.
Voor meer informatie, een route bepalen of een kopje koffie, gebak en broodjes kunt u terecht in bezoekerscentrum De Kennemerduinen aan de Zeeweg bij ingang Koevlak.
Zie ook www.np-zuidkennemerland.nl

reservefoto-BC-Kennemerduinen-binnen-kaar

Nationaal Park Zuid-Kennemerland is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland, gemeente Haarlem, Bloemendaal, Velen en Zandvoort, de beheerders PWN, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, particuliere eigenaren en het IVN.
Nationaal Park Zuid-Kennemerland viert dit jaar haar 20 jarig bestaan met allerlei evenementen.


logo-lang-jubileum

kaart

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK