Open monumentendagen in het teken van kunst en ambacht

In het weekend van 12 en 13 september 2015 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. In Haarlem zetten 70 monumenten hun deuren open voor het publiek, waaronder Molen de Adriaan, de Vishal, de Hallen, de Waag en diverse hofjes. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een eenmalige activiteit.

Het monument is de plaats waar kunst en ambacht samenkomen. Daarom volop aandacht voor de architectuur, de toegepaste kunsten die daarin te zien zijn en de inspiratiebron die monumenten zijn voor andere kunstvormen, zoals podiumkunsten, beeldende kunsten, letteren of muziek. Bij gebouwen waar representatie een belangrijke rol speelt zijn de toegepaste en vrije kunsten het rijkst vertegenwoordigd en krijgt het decoratieve ambachtswerk een bijna exclusieve status.

Op Open Monumentendag valt het allemaal samen en krijgen kunsten en ambachten ruim baan. Kunstenaars en vaklieden tonen hun kunnen, monumenten in restauratie krijgen speciale aandacht en vertellen hun verhalen aan bezoekers.

Voor de lijst met opengestelde monumenten kijk op www.openmonumentendag.nl of op www.haarlem.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK