5 & 6 juli, landgoed Elswout Yogafestival Haarlem

Na Terschelling, Nijmegen en Amsterdam kent nu ook Haarlem haar eigen yogafestival. Op landgoed Elswout kun je op 5 en 6 juli kennismaken met verschillende yogastijlen, meditaties en massages. Met o.a. Marieke de Lange, Johan Noorloos en Helen Purperhart. Live muziek, dans, een lifestyle bazar, een proefplein en een kinderprogramma.

Yoga is voor iedereen!
Tweedaags Yogafestival op Landgoed Elswout

Op zaterdag 5 en zondag 6 juli vindt op landgoed Elswout de eerste editie van het Yogafestival Haarlem plaats. Met haar bijzondere parken en tuinen biedt Elswout de ideale omgeving om je twee dagen lang onder te dompelen in een unieke yogasfeer en te genieten van zon, natuur en tientallen verschillende soorten yoga, massages en meditaties. Om de festivalsfeer compleet te maken is er live muziek, zang en dans en kun je rondstruinen over de bazar, genieten van gezonde hapjes en drankjes op het proefplein of lekker luieren aan de oever van het meanderende water.

Ruim 30 Yogastijlen en 100 workshops
In heel Nederland schieten de yogascholen als paddenstoelen uit de grond en worden zij ook steeds professioneler. Yoga heeft allang niet meer dat zweverige imago van veertig jaar geleden en is veel meer dan op je hoofd staan. Maar wat is yoga dan wél precies en wat mag je verwachten van kundalini yoga, do-in yoga, yin yoga, acroyoga of ashtanga yoga? Tijdens het yogafestival kun je dat in alle rust ontdekken. Onder begeleiding van 48 inspirerende docenten uit Haarlem en omgeving kun je in 100 workshops kennismaken met meer dan 30 yogastijlen.

YOGA is voor iedereen
Steeds meer mensen ontdekken de positieve effecten van yoga op lichaam en geest. Yoga sterkt je fysiek en mentaal en helpt je met beide voeten op de grond te staan. Het kalmeert je geest en vergroot je concentratie. En iedereen kan het doen: of je nu stijf bent of soepel, jong of oud.
Het programma van het Yogafestival voorziet in korte try out lessen in een speciale tent voor nieuwsgierige beginners tot langere en verdiepende lessen voor gevorderden. Speciaal voor mannen worden er workshops mannen- & partneryoga gegeven. Deze workshops zijn doorgaans wat fysieker dan andere yogavormen of ouderenyoga (Easy Yoga), dat juist weer is afgestemd op de vaak mindere mobiliteit en kracht van ouderen.

Doorgewinterde yogi kunnen tijdens het yogafestival hun hart ophalen bij de workshops van onder andere Marieke de Lange en Johan Noorloos, die beide door Yoga Magazine zijn uitgeroepen tot yogi van het jaar 2013.

Highlights
– 2 volle dagen yoga, meditatie, massage & lifestyle
– 100 workshops
– 30 verschillende vormen van yoga
– 48 yogadocenten
– 20 masseurs
– Try-out tent met kennismakingslessen
– Kinderprogramma met yoga, kunst en spel
– live muziek, zang & dans
– Lekker gezond biologisch eten & drinken
– Yoga lifestyle bazar

Kijk voor het volledige programma en kaartverkoop op: www.yogafestivalhaarlem.nl

Massages
Na een inspannende workshop, is een ontspannende massage een welkome afwisseling in het volle festivalprogramma. Op het massageveld, aan de voet van het oude landhuis, geven 20 masseurs uiteenlopende massages. Van klassieke ontspanningsmassage en Thaise Yo-massage tot klankschaalmassage*.

Kinderprogramma met Helen Purperhart
Kan jij op je hoofd staan, of op één been met je ogen dicht? Wist je dat je jouw gedachten kunt sturen met je ademhaling? Wat vóel je eigenlijk als je iets voelt? Voor kinderen tot 12 jaar is een speciaal yoga programma samengesteld. Onder begeleiding van kinderyoga docenten als Helen Purperhart, maken zij op speelse wijze kennis met yoga. Daarnaast kunnen kinderen deelnemen aan verschillende creatieve workshops, zoals tekenen, schilderen, collages maken of mantra’s zingen.
Kaarten voor kinderen tot 12 jaar zijn gratis, wel graag bestellen via de website.

Een vrolijke yoga lifestyle bazar en Proefplein
Een yoga lifestyle wordt gestimuleerd door gezond eten en drinken. Of je nu zin hebt in een Big Superfood Menu vol gezonde zaden en kleurrijke sappen of een in een stuk eerlijke chocola. Op het Proefplein vind je een keur aan ambachtelijke cateraars waar je verse, biologische dranken en spijzen kunt krijgen. Op onze lifestyle bazar worden yogakleding, yogamatten, boeken en andere yoga lifestyle producten verkocht.

Meer informatie en kaartverkoop
Het Yogafestival Haarlem vindt plaats op zaterdag 5 juli van 10.00 uur tot 22.00 uur en zondag 6 juli van 10.00 uur tot 19.00 uur.
Het complete festivalprogramma en toegangskaarten zijn verkrijgbaar vanaf €12 via www.yogafestivalhaarlem.nl of tijdens het festival aan de entree van het festivalterrein.

YFH_programmaonline!

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

CALBUTPAARS

UITAGENDA HAARLEM

CALBUTORANJE

UITAGENDA AMSTERDAM

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK