KRUISWEG & KRUISSTRAAT – Hoofdader en noordelijke toegangspoort van Haarlem centrum

De Kruisweg begint bij het prachtige Haarlemse Station en loopt van noord naar zuid als een van de balngrijkste door Haarlem centrum. Over de kruisbrug verandert de naam in de Kruisstraat. een lange en leuke winkelroute waar de veelzijdigheid hoog in het vaandel staat. Het autovrij maken van de Kruisweg en straat was wel even wennen voor vele ondernemers. En tegelijkertijd werd de animo voor het meer leefbaar maken van het Stationsplein ook groter. Deze levendige winkelroute blijft floreren ondanks de vele veranderingen van de afgelopen jaren. UITkrant Haarlem selecteerde enkele leuke detaillisten op en rond deze gezellige toegangspoort. Een overzicht in vogelvlucht!trattoria
Kruisweg 43A, 023 576 3791Kenau-Ripperda_monument_on_Stationsplein_Haarlem_01
Stationsplein met de nieuwe Jetties op de achtergrond
JETTIES OUD EN NIEUW
Bij Jetties kun je lekker en gezond eten en 100% natuurlijk! Jetties gebruikt zoveel mogelijk eerlijke en pure grondstoffen. Het liefst uit de regio en waar het kan biologisch. Als onze gerechten zijn ook mee te nemen voor thuis.
Wegens doorslaand succes is Jetties uitgebreid met een zaak op het Stationsplein in Haarlem!  In plaats van hamburgers en wereldgerechten worden er bijvoorbeeld ook pizza’s en pasta’s gemaakt. Uiteraard weer alles zelfgemaakt, goed geprijsd en zoveel mogelijk biologisch.
Jetties heeft ook een winkel! Lekkere jams, leuke kookboekjes,  eerlijke koekjes en chocolade, koffie en thee, biologische wijnen, ansichtkaarten, theedoeken en keukenspullen.Allerlei leuke artikelen vind je nu in Jettieswinkel. Handig als je iemand wil verrassen met een kado of attentie!
We willen dat ons assortiment biologisch is of voorzien van een Fairtrade keurmerk. Produkten zijn dan met zorg voor mens en milieu gefabriceerd. Iedereen op deze wereld, mens en dier, moet een goed leven leiden net zoals wij dat zelf hebben. Simpel toch!tholen
Bij Tholen
Zin in een uitgebreide lunch? Even bijkomen met een kop koffie? Lekker eten met vrienden? Bij Tholen serveert (h)eerlijke gerechten uit de internationale keuken voor een vriendelijke prijs. Op het menu staan onder andere diverse niet te versmaden broodjes, pompoensoep, kreeftenbisque, boudin noir (Franse bloedworst), kogelbiefstuk, en ook aan de kinderen is gedacht met een malse kip-gehaktspies met frieten. Bij Tholen heeft een vroege etersactie voor mensen die voor 18.30 uur bestellen; een twee gangenmenu met een glas wijn en een koffie is ook mogelijk. Door de centrale ligging in Haarlem is de bereikbaarheid met het openbaar vervoer geen probleem, en er is zelfs parkeergelegenheid voor de deur.
Voor de uit-en-thuiswerkers is er wifi – Bij Tholen zit je goed!
Bij Tholen
Geopend van dinsdag t/m zondag vanaf 11.00 uur (zondag vanaf 17:00 uur open)
Kruisweg 70B Haarlem
T 023 5319625 info@bijtholen.nl www.bijtholen.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

CALBUTPAARS

UITAGENDA HAARLEM

CALBUTORANJE

UITAGENDA AMSTERDAM

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK