Kunstfort bij Vijfhuizen

Kunst, natuur en gastvrijheid in een stoer fort aan de groene rand van Haarlem
Het Kunstfort bij Vijfhuizen is een unieke plek bij Haarlem waar erfgoed en hedendaagse kunst samenkomen. Een plek die het waard is om te bezoeken en te beleven.
Als centrum voor actuele kunst organiseert het Kunstfort drie tot vier kunsttentoonstellingen per jaar in samenwerking met (inter)nationaal bekende kunstenaars. Daarnaast zijn er groeiprojecten (onder andere Het Kunstfort Bijenmuseum), een permanente collectie buitenkunst en educatieve programma’s, rondleidingen en evenementen. De voormalige soldatenverblijven in het fort bieden nu plaats als werkruimte voor professionele kunstenaars en artists in residence.

Op de Plaats Rust
De herfsttentoonstelling Op de Plaats Rust is een interdisciplinaire en avontuurlijke zoektocht van kunstenaars, vormgevers en performers naar de relatie tussen de mens en het landschap van de Haarlemmermeer. Met hun projecten brengen de kunstenaars ‘de ziel van de plek’ tot leven en reageren zij op de lokale context door bijvoorbeeld performances en landschapsarchitectuur.
Op de Plaats Rust, de kunstenaar als gebiedsverkenner is te zien van 14 september tot en met 30 november.

Zwoele zomeravonden met gratis film
Na de twee succesvolle edities van 2012 en 2013 organiseert het Kunstfort ook dit jaar weer de BuitenBios BLOB. Een openluchtbioscoop op het fortterrein met drankjes en hapjes, kleedjes, strandstoeltjes en culinaire bijdragen van buurtbewoners en het publiek. Dankzij onze sponsoren is de entree wederom gratis. De programmering van de BLOB omvat een selectie van arthouse cinema, cult cinema en klassieke en Indie Hollywood films. Korte kunstfilmpjes luiden de hoofdfilm in. Ook vertoont de BLOB dit jaar speciaal in het kader van het ecologische kunstproject ‘Het Kunstfort Bijenmuseum’ een prijswinnende documentaire over de huidige bijen-problematiek.
De BuitenBios BLOB is open op 4, 5, 6 september vanaf 20.00 uur.
De films worden gestart na zonsondergang.

Erfgoed en recreatie
Het Fort bij Vijfhuizen is een uniek monument en maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam, een reeks verdedigingswerken oorspronkelijk gebouwd om Amsterdam te beschermen. De gehele Stelling is een waterlinie en bestaat uit forten en batterijen. Als onderdeel van de Stelling van Amsterdam is het Kunstfort uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed monument. In de verstedelijkte omgeving is het forteiland een oase van rust en ruimte.

Restaurant ‘t Fort
In het historische Fort bij Vijfhuizen is Restaurant ’t Fort gevestigd, een stijlvol ingericht, modern horecabedrijf waar gastvrijheid voorop staat. Dagelijks bent u welkom voor lunch, koffie of een drankje met huisgemaakte lekkernijen. Daarnaast biedt Restaurant ’t Fort aan groepen mogelijkheden voor diner, catering, vergaderingen, (trouw)feesten en partijen. Fort bij Vijfhuizen is een officiële trouwlocatie. Zie www.fortrestaurant.nl
Openingstijden Restaurant ‘t Fort
Restaurant ’t Fort is dagelijks geopend van 11.00-17.00 uur. T 023-5589010

Openingstijden Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortterrein en historische tentoonstelling dagelijks geopend van: 10.00-18.00 uur.
Tentoonstellingen hedendaagse kunst en het Bijenmuseum geopend op: woe., zat. en zon. 13.00-17.00 uur.

Voor meer informatie over het Kunstfort zie: www.kunstfort.nl en/of meld u aan voor de nieuwsbrief.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK