Zonnige special: de Bloemendaalseweg in Overveen en Bloemendaal

Een heerlijke zonnige special deze maand: de Bloemendaalseweg in Overveen en Bloemendaal. Een stukje geschiedenis: Bloemendaal, heel vroeger Aelbertsberg geheten, was een zeer landelijk gebied met tot de zeventiende eeuw nog veel ‘buitenplaatsen’. In 1881 werd een station aangelegd aan de spoorlijn Haarlem-Zandvoort, waarna het dorp ontstond. Nu kijkt Restaurant Klein Centraal uit op het spoor, met een zonnig terras en een goede lunch- en dinerkaart. Rond het station werd in 1937 het politiebureau geopend, dat nu de Albert Heijn huisvest. Aan de overkant, geheel in Jugendstil, staat het postkantoor uit 1901, thans een kapper en een bakkerij.
Tegenwoordig kun je op deze haast eindeloze lijkende weg boodschappen doen bij de Natuurwinkel Overveen of Van Leeuwen Vleesch, en uitgebreid winkelen bij de vele (ambachtelijke) ondernemers, zoals Heleen Tuinman. Zij maakt eigentijdse sieraden of vermaakt sieraden tot iets nieuws. Bij SOhome helpen Lonneke en Mathilde je verder met interieurvraagstukken of een prachtige stof voor nieuwe gordijnen.
Het is nog steeds een prachtig gebied om te wandelen en te fietsen, en te pauzeren bij Luciano voor een ambachtelijk Italiaans ijsje, of een fles goede wijn bij Van Toolingen Wijnspecialist te kopen. Uitkrant Haarlem fietst er voor om: de Bloemendaalseweg!

buurtzorg-logo
Buurtzorg Bloemendaal 2
Verpleging & verzorging

Bloemendaalseweg 245
2051 GC Overveen
Telefoon: 06-131 59 249
Bloemendaal2@buurtzorgnederland.com

Heleen-Tuinman-Overveen

logo KOK Makelaars
KOK Makelaars
KOK Makelaars is een vertrouwde naam in Zuid-Kennemerland, want zij kennen al 30 jaar de ins en outs van de woningmarkt in de regio. In Overveen, op de hoek van de Bloemendaalseweg en de Julianalaan, bevindt zich het kantoor. KOK Makelaars is kleinschalig, heeft een persoonlijke benadering en is lokaal betrokken. De uitdaging van het enthousiaste vlotte team is om telkens weer tot een goed eindresultaat te komen, of het nu gaat om aankoop, verkoop of de taxatie van een woning.

KOK MakelaarsBloemendaalseweg 245, Overveen
T 023 – 541 00 41
overveen@kokmakelaars.nl

Fietsen naar de top van het Bloemendaalse Kopje
Voor de sportievelingen onder ons kan je als je hebt genoten van de Bloemendaalseweg nog even doortrappen naar het Kopje van Bloemendaal. Een flinke beklimming voor Nederlandse begrippen en een prachtig uitzicht als beloning als je boven bent. De dagen gaan weer lengen in juni, en een avondvoorstelling bijwonen in Openluchttheater Caprera Bloemendaal (zie foto) is dan ook schitterend. En op de terugweg lekker zonder te trappen naar beneden zoeven. Caprera is overigens ook prima per auto bereikbaar (gratis parkeren)

meer info: www.caprera.nu

Het Kopje van Bloemendaal

Het Kopje van Bloemendaal is een 43 meter hoge duintop in Bloemendaal. Boven op het uitzichtpunt staat in het stenen tableau 51 meter als hoogte gegraveerd. Het Kopje is een populaire klim voor wielrenners vanwege het hoogteverschil. Op het duin ligt een restaurant, een pannenkoekenhuis en het openluchttheater van Bloemendaal. Het Kopje grenst aan de Kennemerduinen en het wandelpark Caprera. Op het duin is een uitzichtpunt gevestigd waar vandaan de verre omgeving te zien is.

Rang: 9 (Rest van Nederland)


Zwaarte: 21 kip 

Klimmen: 29 m

Steilste 300 m: 7.0% 


Voet: 12 m 

Top: 41 m 

Hoogteverschil: 38 m
Lengte: 1.600 m
Stijgings-%: 2,3%
Steilste km: 10%

Lengte: 680 m

Vanuit: Bloemendaal 

Straten: Hoge Duin en Daalseweg
kijk voor de fietsroute plattegrond: www.fietstijden.nl/sprints/165/kopje-van-bloemendaal-zuid

Kositas-Overveen
Kositas – Overveen: First Class-secondhand
Gilka Badani is een bekende verschijning in Haarlem en omgeving. Vijf jaar lang gaf de van oorsprong Boliviaanse hier haar eigen regiomagazine uit. Nu is het tijd om een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan: haar eigen modewinkel! Niet zomaar een winkel, maar een winkel waar je de allermooiste merken in kleding, schoenen en tassen vindt voor prijzen waar je helemaal blij van wordt. Soms een of twee keer gedragen, soms helemaal nieuw. D&G, Prada, Scapa, Tommy Hilfiger, King Louie, Ines Raspoort, Erny van Reijmersdal, Tod’s, Ugg, Loxwood, Mulberry en Chanel zijn enkele merken die je kunt aantreffen in de first class vintage collectie van Kositas. Een winkel zoals Overveen of Bloemendaal nog niet eerder had. Kom snel eens kijken!

Kositas
Bloemendaalseweg 251, Overveen
T 06-164 66 503
kositasoverveen@gmail.com
U kunt nog tot 31 juli zomerkleding inbrengen

lokaal72
Lokaal 72 is bijna open!

Kom langs voor onze huisgemaakte friet & burgers! Eet gezellig in ons lokaal of neem mee voor thuis of voor onderweg. Omdat snacken best gezond kan, bakken we de friet met schil en in verantwoorde olie. We hebben een lekkere selectie burgers met vlees, vis of vegetarisch en we werken alleen met verse, duurzame en lokale producten. Het vlees voor de burgers en de speltbollen waarop we ze serveren, betrekken we van de slager en de bakker uit onze eigen winkelstraat.

Lokaal 72
Bloemendaalseweg 257, Overveen
Dagelijks open van 12.00-19.00 uur
Volg ons op Facebook: lokaal72overveen

ImageHandler-2
Natuurwinkel Overveen

De Natuurwinkel is een speciaalzaak en bestaat ongeveer vijftien jaar. Dit betekent dat je er een volledig assortiment ecologisch verantwoorde producten kunt vinden. Verse groenten en fruit, eieren van echte scharrelkippen, maar ook het  brood, zuivel- of kruidenierswaren en gezichts- en huidverzorgingsproducten. De aangeboden wijnen en het tafelwater zijn zoals alle andere producten volledig ecologisch geproduceerd. Specialist op het gebied van biologische producten, natuurvoeding en gezondheid. Glutenvrije, vegetarische producten en voedingssupplementen vind je ook in het assortiment. Soms heeft de gezondheid wat ondersteuning nodig, dan is het fijn te weten dat supplementen en eventueel vervangingen voor medicijnen ook bij de natuurwinkel te verkrijgen zijn. En wil je ontzuren? Drink Kangenwater. Daarnaast zijn er verschillende gemakkelijke abonnementservices.

Natuurwinkel Overveen
Bloemendaalseweg 228 Overveen
T 023 5250764 natuurwinkeloverveen.nl

primera_logo
Primera Overveen

In het hart van het mooie Overveen vindt u Primera. Wij bieden verschillende diensten o.a. post, stomerij, schoenenservice, Westen Union en het inbinden van verslagen en dergelijke voor schoolprojecten. Wij zijn van origine een tabaksgemakwinkel , maar proberen altijd de laatste trends te volgen. Zo hebben wij leuke kraam- en geboortegeschenken en natuurlijk alles voor school.
Loop eens vrijblijvend gezellig binnen!

Primera Overveen
Bloemendaalseweg 234, Overveen
T 023-527 27 42
gratis parkeren in de straat

HT-SOHOME-
INTERIEURADVIES & PROJECTBEGELEIDING

Interieurstudio SOhome heeft bewust niet één signatuur. In de visie
van Lonneke Molenaar en Mathilde van Oosterom is ieder interieur
anders omdat het bij de bewoners moet passen. Bij hun studio’s in Overveen en Haarlem kun je terecht voor een complete moderne of klassieke woninginrichting en projectbegeleiding. Maar net zo goed voor alleen een kleur- of behangadvies.

www.sohome.nl

vanleeuwenVleesch
Van Leeuwen Vleesch biedt complete service voor uw BBQ partij, altijd meerdere barbeques op voorraad en uw bestelling aan huis wordt gebracht in een gekoelde transportwagen. En de vakslagers komen desgewenst op locatie om het vlees voor u te bereiden. Zo heeft u alle tijd voor uw gasten!

Van Leeuwen Vleesch
Bloemendaalseweg 230, Overveen
Kleverparkweg 8, Haarlem
www.vanleeuwenvleesch.nl

Logo-WvZ
Wijnhandel-Slijterij Van Zoolingen in Overveen

Sanne en Mike van Zoolingen namen bijna twee jaar geleden wijnhandel Falstaff over. Het assortiment bestaat op dit moment grotendeels uit wijn (waaronder eigen import). Het assortiment binnen– en buitenlands gedistilleerd is flink verbreed met mooie gin, whisky en andere heerlijke producten. Naast dit brede assortiment heeft Van Zoolingen zich gespecialiseerd in evenementen: geselecteerde wijnen keren periodiek terug in wijn- en spijsproeverijen die zij organiseren in de winkel of bij klanten thuis.
Van Zoolingen verkoopt ook wijnkoelers, kurkentrekkers, karaffen enzovoorts.
Uiteraard kunnen de gekozen producten ingepakt worden in mooie cadeauverpakkingen en wijnkistjes. Hiermee levert Van Zoolingen het complete pakket van kwaliteitswijnen en dranken, in combinatie met deskundig advies en in een ideale cadeauvorm. Kortom, Van Zoolingen staat helemaal klaar voor u, uw zakenrelaties, feesten en evenementen!

Wijnhandel-Slijterij Van Zoolingen
Bloemendaalseweg 261, Overveen
T 023 5252290
info@wijnhandelvanzoolingen.nl
Dinsdag t/m vrijdag 09:30 – 18:00 uur
Zaterdag 09:30 – 17:00 uur

wals
Wist u dat Wals poelier in Bloemendaal
veel BIOLOGISCHE Kip producten verkoopt
? En wij tevens ook een groot en ruim assortiment 
aan Oosterse producten hebben om uw kookplezier
te vergroten?

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK