Guy King in de Haarlemse Blues Club

Guy King’s muziek is fris en uniek maar presenteert tegelijkertijd een sterke link naar de grootmeesters die voor hem kwamen. Zijn stem en performance doen denken aan die van Ray Charles, om maar eens iemand te noemen. Zijn aangeboren talent om moeiteloos blues, elementen van jazz en R&B te combineren maakt hem uniek in z’n soort.

King is geboren in een klein plattelandsdopje in Isral. Op zijn 16e tour hij als jonge muzikant voor het eerst door de Verenigde staten en op zijn 22e emigreert hij naar het land van The American Dream, alwaar hij via Memphis en New Orleans in Chicago terecht komt. Hier ging het balletje echt rollen voor Guy toen hij bandleider en leadgitarist werd bij Willie Kent, die hij zou blijven tot diens overlijden in 2006. Daarna startte King zijn solocarrière en speelde in gerenommeerde plekken met veel geschiedenis in Chicago als Buddy Guy’s Legends, House of Blues, Rosa’s Lounge en meer. Al gauw speelde hij een indrukwekkende 250 tot 300 shows per jaar en kreeg hij gelegenheid te openen voor grootmeesters als B.B. King, Buddy Guy en begon hij wereldwijd te toeren in Zuid-Amerika en Europa.

In 2009 bracht hij zijn eerste soloalbum uit genaamd ‘Livin’ It’, welke zeer goed werd ontvangen door het publiek en de pers. Die plaat opende verdere deuren naar I Am Who I Am, It Is What It Is en By Myself.

King’s carrière ging verder. In 2015 werd hij gecontracteerd bij één van de meest spraakmakende blues en jazz platenmaatschappijen in de wereld, Delmark Records in Chicago. Hier nam hij in 2016 het album TRUTH op, die bereikte #1 bij de Roots Music Report – Contamporary Blues Chart en #5 hij de Living Blues Chart en kreeg lovende recensies wereldwijd. Hij werd zelfs uitgenodigd voor het Montreal Jazz Festiavl, Chicago Blues Festival, King Biscuit Festival in Helena, Arkansas en meer.

King werd in2017 genomineerd voor een Blues Music Award in de categorie ‘Best Emerging Artist Album’. Zijn carrière zit nog altijd in de lift en King is nog altijd relevant!

Hij wordt steevast begeleid door een team muzikale klasbakken die de top van Europa vormen; één ervan zag u al eens eerder in de Haarlemse Blues Club, als drummer van Kirk Fletcher. Nu drumt Fabrice Bessouat achter Guy King en neemt hij ook bassist Kris Jefferson en Cédric le Goff mee op toetsen.

 

zaterdag 1 februari

Haarlemse Blues Club

Deuren open om 20:30 en om 21:00 is het showtime.

https://www.haarlemsebluesclub.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

CALBUTPAARS

UITAGENDA HAARLEM

CALBUTORANJE

UITAGENDA AMSTERDAM

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK