Maarten van Rossem staat liever in Stadsschouwburg Haarlem dan in collegezaal

De bekendste historicus komt met een prikkelende en uitdagende theaterlezing naar Haarlem.

Gewapend met humor en onvoorstelbaar veel kennis zal Maarten van Rossem ingaan op actualiteiten, maatschappelijke vraagstukken en politieke kwesties. Voor het enig jurylid van de populaire quiz, ‘De slimste mens’ is het duidelijk: “ik doen geen rare dingen, ik zing geen liederen, wat ik doe is precies zoals het heet: een theaterlezing.”

Wat de mensen in Haarlem kunnen verwachten is een verrassing. Alle thema’s zijn mogelijk en hangen af van de actualiteit. Een avond met Maarten van Rossem is niet alleen leerzaam, er zal ook veel gelachen worden. Hij doet het publiek verstelt staan van de ongelooflijke verhalen waarin hij hedendaagse gebeurtenissen scherp analyseert en misconcepties blootlegt. “Het kan alle kanten opgaan (tijdens mijn theaterlezing). Dat maakt het niet alleen voor het publiek, maar vooral voor mezelf boeiend,” aldus Maarten.

Maarten van Rossem verkiest theater boven collegezaal voor zijn verhaal.  “In het theater is aandacht. Dat is het aantrekkelijke verschil met college geven aan de universiteit. Daar is meestal ook wel aandacht, maar ja, studenten hebben het gevoel dat ze móeten komen, en het publiek in het theater komt volstrekt vrijwillig. Ze hebben zelfs geld betaald om naar mij te komen luisteren, dat geeft al aan dat er sprake is van een vrij serieuze motivatie. Dat is een prettig idee.”

Op dinsdag 15 mei staat Maarten van Rossem in de Stadsschouwburg van Haarlem. Kaarten zijn te koop via www.theater-haarlem.nl.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

CALBUTPAARS

UITAGENDA HAARLEM

CALBUTORANJE

UITAGENDA AMSTERDAM

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK