Bunkerdag 9 juni – Locaties langs de hele Nederlandse kust

Langs de kust van Nederland zijn nog veel sporen te vinden van de Tweede Wereldoorlog. De bunkers, gebouwd als onderdeel van de Atlantikwall, springen het meest in het oog. Normaal zijn deze fascinerende betonnen kolossen gesloten voor het publiek, maar op zaterdag 9 juni 2018 van 10.00 tot 17.00 uur zijn bunkers van Zeeland tot de Waddeneilanden voor één dag open!

De Europese kust veranderde tijdens de Duitse bezetting letterlijk in een vesting. Nazi-Duitsland legde in de Tweede Wereldoorlog een 6200 kilometer lange verdedigingslinie aan: de Atlantikwall. Talloze bunkers, tankwallen en loopgraven, gebouwd op strategische plekken, zijn daarvan nog altijd de stille getuigen.

Wat van de buitenkant niet meer dan een blok beton lijkt, wordt tot leven gebracht door de verhalen van de vele vrijwilligers. Details in de bunkers vertellen meer over het voormalig gebruik, het geschut dat er heeft gestaan en de soldaten die er verbleven. Om stil te staan bij de ingrijpende gevolgen van de Atlantikwall zijn er naast bunkerbezichtigingen verschillende activiteiten voor jong en oud. Tijdens wandelingen en rondleidingen worden de verhalen van de wijk en haar inwoners nieuw leven ingeblazen. Acteurs tonen hoe het leven in en rond de bunkers aan toe ging. Historische voertuigen vervoeren de bezoekers tussen de verschillende bunkerlocaties.

Datum: zaterdag 9 juni, van 10.00-17.00 uur
Locaties langs de hele Nederlandse kust
Tickets: 6 euro voor volwassenen, 3 euro voor kinderen t/m 12 jaar. Online te koop of bij de deelnemende Bunkerdaglocaties. Met één ticket heb je toegang tot alle deelnemende bunkers.
Tickets, info en programma: www.bunkerdag.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

CALBUTPAARS

UITAGENDA HAARLEM

CALBUTORANJE

UITAGENDA AMSTERDAM

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK