Ontdek het Nationaal Park Zuid-Kennemerland

In het Nationaal Park Zuid-Kennemerland is van alles te beleven. Waar vroeger een hek of een wandeling ontbrak, kun je tegenwoordig urenlang wandelen in aaneengesloten duingebied. Je kunt zelf een route uitstippelen of een van de tientallen gemarkeerde wandel- of fietsroutes volgen, maar een ommetje maken kan natuurlijk ook.
Voor meer informatie, een wandel- of fietsroute of om even uit te blazen op het terras van Het Duincafé, kun je terecht in bezoekerscentrum De Kennemerduinen aan de Zeeweg bij ingang Koevlak. Zie ook www.np-zuidkennemerland.nl

Nationaal Park café
‘Zeg ’t op het strand’

Het Nationaal Park café is op 28 september geopend voor iedereen die een hart heeft voor de unieke natuur in ons park. Laat je ‘hartenkreet’ horen en geniet deze avond van de verhalen van andere duinliefhebbers en de boswachters. Volop ruimte om met elkaar in discussie te gaan en in 2 uur ben je weer bij over ontwikkelingen in het nationaal park. De boswachters nemen graag alle tips mee het veld in. We maken er een gezellige avond van, met life muziek en een hapje en drankje!
Vooraf excursie voor de liefhebbers
Vooraf hebben we nog een extraatje inpetto. Boswachter Ruud Luntz neemt je mee langs het Kennemermeer en laat zien hoe mooi en bijzonder dit stukje natuur is. Het heeft een bijzondere geschiedenis, het is er druk met mensen maar ook druk met prachtige bloemen en planten. Wandel mee! We starten om 18.45 uur bij de slagboom (einde parkeerplaats/reddingsmaatschappij) en eindigen om 9.30u bij strandpaviljoen Noordzee, waar de koffie klaar staat.

Datum: Woensdag 28 september
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Locatie: Paviljoen Noordzee IJmuiden
Aanmelden via: www.np-zuidkennemerland.nl
Toegang gratis

Activiteiten in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland
In het nationaal park valt er van alles te beleven en te doen. Ga vroeg op pad met de Stiltewandeling (18 september), beleef de Nachtvlindernacht (9 september), een Vleermuizenexcursie op landgoed Elswout (16 september) of neem als ervaren ruiter deel aan een exclusieve ruitersafari in de Kraansvlak en spot Wisenten, Schotse Hooglanders, Konikpaarden en andere grazers.
Kijk voor meer activiteiten en voor het reserveren op www.np-zuidkennemerland.nl

Nationaal Park Zuid-Kennemerland is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland, gemeente Haarlem, Bloemendaal, Velsen en Zandvoort, de beheerders PWN, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, particuliere eigenaren en het IVN

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK