Workshops in Museum Het Rembrandthuis

In de Herfstvakantie organiseert Museum Het Rembrandthuis leuke workshops voor kinderen in het kader van de tentoonstelling In de ban van Hercules Segers. Rembrandt en de modernen. Deze tentoonstelling gaat over de landschapsetsen van de zeventiende-eeuwse kunstenaar Hercules Segers.

Hercules Segers etste niet alleen wat hij zag, maar fantaseerde het landschap zoals hij het mooi vond. Het lijkt wel alsof het gedroomde landschappen zijn. En, terwijl iedere kunstenaar uit die tijd zijn etsen afdrukte in zwart wit, gebruikte Hercules Segers kleureninkt op gekleurd papier. Rembrandt vond het werk van Hercules Segers prachtig, hij  verzamelde schilderijen en prenten van hem en gebruikte zijn werk als voorbeeld. Ook moderne kunstenaars deden dit, om zelf gekleurde droomlandschappen te maken.

Tijdens de workshop ‘Maak je eigen kleurenprent!’ laten kinderen zich ook inspireren door etsen van Hercules Segers. Ze maken een tekening, die ze overkrassen in een plastic plaatje. Met verschillende kleuren inkten ze het plaatje in, en drukken het af op gekleurd papier. Ze mogen hun eigen prent mee naar huis nemen.

Data workshops: 
Zaterdag 15 oktober, 14:00-15:00 uur
Dinsdag 18 oktober, 14:00-15:00 uur
Woensdag 19 oktober, 14:00-15:00 uur
Leeftijdsindicatie: 6-12 jaar
Prijs: €2,50 p.p. (excl. entree voor het museum)
Aanmelden: stuur een e-mail naar educatie@rembrandthuis.nl, onder vermelding van ‘workshop Museumkidsweek’. 

Museum Het Rembrandthuis
In dit monumentale pand in het hart van Amsterdam, dat nu een museum is, heeft Rembrandt tussen 1639 en 1658 gewoond en gewerkt. Aan de hand van een inventarislijst uit de zeventiende eeuw is het huis uiterst zorgvuldig heringericht met meubels, kunst en voorwerpen uit die tijd. Bezoek zijn atelier, de oude keuken en woonkamer en waan je in de zeventiende eeuw. Het huis vertelt het verhaal van Rembrandt de mens, de kunstenaar, de leermeester, de verzamelaar, de ondernemer en de Amsterdammer. Het museum bezit een bijna complete collectie etsen van Rembrandt en ontwikkelt inspirerende tentoonstellingen over Rembrandt zelf, over zijn voorgangers, tijdgenoten en leerlingen. Tevens is het de plek waar het werk van hedendaagse kunstenaars, die zich hebben laten inspireren door het werk van Rembrandt, wordt getoond. Kom langs en ontmoet hem in zijn eigen huis!

Museum Het Rembrandthuis
Jodenbreestraat 4
1011 NK Amsterdam
www.rembrandthuis.nl
t: +31(0)20-5200406

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

CALBUTPAARS

UITAGENDA HAARLEM

CALBUTORANJE

UITAGENDA AMSTERDAM

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK