DOLHUYS – HET ONTSTEMDE BREIN

Musici staan onder grote druk. Ze moeten vaak avond na avond een topprestatie leveren, zijn als de dood om te falen en de concurrentie is moordend. Ongeveer een op de drie slikt bètablokkers om die stress te onderdrukken, maar er zijn er ook die helemaal niet meer kunnen optreden door hun psychische klachten. Psychiater, professioneel violist en oprichter van de Muziekpoli Esther van Fenema gaat op donderdag 22 november met Malou van Hintum in gesprek over de vraag waarom zoveel musici last hebben van paniekaanvallen en podiumangst. Psychische klachten waar ze als violist ook zelf mee heeft geworsteld.
In haar boek ‘Het ontstemde brein’ vertelt Esther van Fenema wat muziek doet met je brein, en hoe musici leven tussen flow en faalangst. Ze benadrukt het belang van mentale weerbaarheid, en licht toe waarom musiceren zowel de zwaarste vloek is als de zoetste zegen.

Esther van Fenema (1970) is stafpsychiater in het Leids Universitair Medisch Centrum. Ze richtte de Muziekpoli op in 2008. Ook treedt ze als professioneel violist op met kamermuziekensembles. Ze is columnist bij Medisch Contact en The Post Online, en interviewer bij Café Weltschmerz.

Alvast inlezen? Via de website van onze partner Boekhandel Athenaeum kun je het boek alvast bestellen.

Het programma begint om 19.30 uur. In het museumcafé is vanaf 17.30 uur een maaltijd te verkrijgen voor €12,50. Graag vooraf reserveren.

Dolhuys Museum van de Geest
Schotersingel 2 Haarlem
T 023 5410670
www.hetdolhuys.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

CALBUTPAARS

UITAGENDA HAARLEM

CALBUTORANJE

UITAGENDA AMSTERDAM

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK