HEEL ERG ANDERS – DE KRACHT VAN AUTISME


Het Dolhuys presenteert ‘Heel erg anders’, een tentoonstelling over kinderen met autisme. Aan de hand van striptekeningen en foto’s brengt het museum vooral ook de kracht van autisme in beeld. ‘Heel erg anders’ is te zien van 16 mei t/m 14 september 2014.
De striptekeningen zijn gemaakt door de Rotterdamse architecte Shiuan-Wen Chu, samen met haar autistische zoon Lennert. Als Lennert vier jaar is, ontdekt Shiuan-Wen Chu dat hij autistisch is. Ze heeft een veeleisende carrière als architect en haar wereld staat op z’n kop. Eenmaal van de shock bekomen, richt zij zich vooral op de kracht van haar zoon en al gauw ziet ze dat Lennert een groot tekenwonder is. Op vierjarige leeftijd maakt hij gecompliceerde tekeningen van fabrieken, treinstations en lanceerplatforms. Samen met Lennert heeft Chu het boek ‘Heel erg anders’ geschreven.
Fotograaf Daniel Maissan kiest in deze tentoonstelling voor een andere invalshoek. Voor de fotoserie ‘Autism in Peru’ reisde hij naar Cusco in Peru om daar kinderen met autisme vast te leggen.

t/m 14 september


Toegang: €8.50 plus €1.50 toeslag voor de tentoonstelling (t/m 12 jaar gratis)

www.hetdolhuys.nl


DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK