Stripdagen Haarlem uitgesteld naar 2021 vanwege coronaviruspandemie

Na uitgebreid beraad heeft de organisatie van Stripdagen Haarlem besloten om de editie van 2020, die van 29 mei tot en met 7 juni zou worden gehouden, een jaar op te schuiven, naar de zomer van 2021. Het tweejaarlijkse festival, dat altijd in een even jaar op de kalender staat, zal dus voor het eerst in een oneven jaar plaatsvinden. Een uitzonderlijke beslissing, die de organisatie niet licht nam, maar die noodzakelijk was door de ongekende proporties van de coronaviruspandemie die de wereld in zijn greep houdt.

De beslissing om het festival een jaar uit te stellen was al genomen toen de regering Rutte gisteren de nieuwe coronavirusmaatregelen bekendmaakte, waaronder de verlenging van het verbod op grote evenementen tot en met 1 juni. Met de talloze gasten uit het buitenland en diverse deelnemers van een kwetsbare leeftijd achtte de festivalorganisatie het niet verantwoord om de komende editie in de huidige vorm door te laten gaan: een beslissing die met begrip wordt ontvangen.

Het thema, het campagnebeeld en de meeste onderdelen van de programmering, die tijdens de kick-off op 6 maart jl. werden bekendgemaakt, blijven hetzelfde en zullen in de editie van 2021 worden opgenomen. Voor een aantal programma-onderdelen die specifiek aan het jaar 2020 zijn verbonden, zoals 75 jaar Bevrijding en het 775-jarige bestaan van Haarlem, wordt nog een oplossing gezocht. Daarnaast ontwikkelt de organisatie diverse andere initiatieven om het festival in 2020 in het zicht te houden. Deze zullen te zijner tijd worden bekendgemaakt, net als de nieuwe datums voor de festivaleditie in 2021.

Namens Stripdagen Haarlem wensen wij u goede gezondheid en hopen wij u in 2021 in ieder geval weer terug te zien.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

CALBUTPAARS

UITAGENDA HAARLEM

CALBUTORANJE

UITAGENDA AMSTERDAM

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK