50 JAAR PARADISO

Om het jubileum te vieren presenteert Paradiso het hele kalenderjaar 2018 bijzondere programma’s, met als zwaartepunt een driedaags verjaardagsweekend eind maart met onder anderen Typhoon, MY BABY en Jungle By Night.

PARADI50 Verjaardagsweekend – 29, 30 en 31 maart / 29 maart pop en rock, de 30e de urban scene en op de laatste dag Paradiso als uitgaanslocatie met daarin ruimte voor hippie, punk, en natuurlijk een doorsnede van de vele nachtprogramma’s. De line-up voor de eerste dag, donderdag 29 maart, is bekend: Typhoon, MY BABY en Jungle By Night. Op zaterdag 31 maart : magische trip door de muzikale geschiedenis van het nachtleven van Paradiso, gesteund door o.m. Amsterdamse Ballongezelschap, Eddy de Clercq’s legendarische Pep Club, de confetti-madness van OHAF, Welcome to the Future en VIP Club.

In het kader van 50 jaar Paradiso verschijnen er diverse produkten. Journaliste Hester Carvalho bundelt verhalen over vijftig concerten, van elk jaar één, in het boek ’Paradiso 50 jaar – in 50 legendarische concerten’ welke op 31 maart wordt gepresenteerd. Er wordt een postzegel uitgebracht en er komt een limited edition Paradiso-biertje op de markt.
Ook wordt er vanaf maart elke week een poster uitgebracht van een kunstenaar die met Paradiso werkt of gewerkt heeft. Exposities

Niet alleen in het gebouw van Paradiso wordt stilgestaan bij het jubileum. Het Amsterdam Museum richt van maart tot en met augustus een expositie in met foto’s van concerten, feesten en bijeenkomsten die plaatsvonden in Paradiso. Ook foto’s van en door bezoekers worden hierin meegenomen. Daarnaast worden beroemde Paradiso-posters getoond en brengt muziek je terug in de tijd. Ooggetuigen vertellen in een audiotour over hun belevenissen in Paradiso.

Photo: Kees Tabak

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

CALBUTPAARS

UITAGENDA HAARLEM

CALBUTORANJE

UITAGENDA AMSTERDAM

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK