Beeckestijnpop

Op landgoed Beeckestijn in Velsen-Zuid vindt op zaterdag 7 juni 2014 de 36e editie van Beeckestijnpop plaats.

Beeckestijnpop is ooit begonnen in 1979 met twee bandjes en een paar honderd bezoekers, maar behoort 36 edities later tot een van de langstlopende landelijke festivals. Met nog maar vijf weken te gaan is de programmering van het festival bijna rond en belooft het weer een mooie editie te worden.

Het festivalterrein bevindt zich op een unieke locatie, namelijk midden op landgoed Beeckestijn te Velsen-Zuid. Vanaf het festivalveld heb je een prachtige doorkijk naar het statige 18e eeuwse landhuis met zijn tuinen en vijvers, dat sinds 2011 valt onder beheer van Natuurmonumenten.

Dit jaar biedt Beeckestijnpop weer een brede programmering met zowel nationale als regionale artiesten. Er bevinden zich drie podia op het festivalterrein, met op het Hoofdpodium namen zoals Bade, Chef’Special en Hallo Venray en op het Oxypodium en het Kabouterpodium aanstormende, lokale talenten die nog wel eens voor de nodige verrassingen kunnen gaan zorgen. Beeckestijnpop heeft door de jaren een naam opgebouwd, als het gaat om het neerzetten van veelbelovende bands die in de jaren erop vaak definitief (inter-)nationaal doorbreken.

Op vrijdag 6 juni, voorafgaand aan het festival, zal er in de Oxytent al een voorproefje van de sfeer worden gegeven. Ook dit jaar komt Club Beeckestijn namelijk weer met een prachtavond. Muzikanten uit de regio, zowel professionelen als amateurs, spelen met elkaar het doek van de tent.

Meer informatie over het festival en de programmering is te vinden op www.beeckestijnpop.nl.

image003

Foto: Janetta Verheij

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK