Blues in de Flux

Blues is een muziekstijl die ontstaan is tussen 1860 en 1900 in het zuiden van Amerika. Het werd oorspronkelijk gespeeld door slaven. Muziek maken met elkaar of alleen, met of zonder instrumenten, was voor hen vaak de enige manier om hun lijden uit te drukken en te verzachten. Blues is genre- en generatie overstijgend. Dit principe komt terug in de veelzijdige blues line-up van Podium de Flux.

Op zaterdag 7 oktober zullen nationale en internationale bluesartiesten neerstrijken in de Flux. Gevestigde namen zullen het podium delen met nieuw talent. De line up bestaat uit Ben Poole, Sari Schorr, Ruben Hoeke Band en Big Bo. Headliner Ben Poole wordt beschouwd als het meest veelbelovende talent van de Britse blues-rock scene. Deze gitaargod deelde al het podium met legendes als John Mayall, Gary Moore en Jeff Beck.

Je moet iets behoorlijk goed doen als grootse harmonica spelers als Sugar Blue en Paul Jones je prijzen om je talent. Giles Robson speelt de sterren van de hemel op zijn ongetemde blues harmonica. Hij is bekent als frontman van de garage rock blues band The Dirty Aces. 20 oktober zal hij zijn muzikale kunsten solo ten tonele brengen.

Ter promotie van het nieuwe album Trilogy tourt Ana Popovic door Europa. Trilogy wordt geprezen als Ana’s meest ambitieuze project tot nu toe. Zoals de titel doet vermoeden, is het een drievoudig album. De Amerikaanse gitaarprinses overspoelt je met funk, blues-rock en jazz tunes. Woensdag 29 november staat ze in de Flux.

Info en tickets: www.podiumdeflux.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK