Bohemian Rhapsody Band

Queenliefhebbers opgelet! Uit Engeland komt de veelgeprezen Queen Tributeshow met daarin meer dan 20 zangers, zangeressen, dansers en danseressen. Zij brengen een eerbetoon aan Queen en aan het te vroeg overleden boegbeeld van de groep, Freddy Mercury. Het is niet zo raar dat deze cast haar sporen heeft verdiend op Broadway want de muziek en uitvoering van Mercury en Queen is bij uitstek uitermate geschikt voor een grootse show. Kom genieten van onder andere ‘We Will Rock You’, ‘Killer Queen’, ‘We Are The Champions’, ‘Barcelona’ en natuurlijk ‘Bohemian Rhapsody’.

Spectaculaire tribute aan Queen
Queen is één van de meest succesvolle bands aller tijden met maar liefst 18 nummer 1 hits én albums op hun naam. De grootsheid van de band en de gelaagde complexe nummers komen vooral live uitstekend tot hun recht. Dat bewijst ook de Bohemian Rhapsody Band, de Queen Tributeshow uit Engeland die de grootste hits van Queen weer tot leven brengt.
De show bestaat uit maar liefst 20 zangers, zangeressen, dansers en danseressen die live de grootste hits van Queen vertolken. De castleden speelden stuk voor stuk al grote rollen in diverse Broadway musicals. Voeg daarbij een geweldige rockband, spectaculaire kostuums en gewoon steengoede nummers op en je hebt een show om je vingers bij af te likken. Hits als ‘We Will Rock You’, ‘Killer Queen’, ‘We are the Champions’, ‘Barcelona’ en natuurlijk ‘Bohemian Rhapsody’ zullen de zaal op zijn kop zetten.
woensdag 13 mei – 20.15 uur Philharmonie

De laatste kaarten! – Nick & Simon
Vanaf de start van hun avontuur in 2006 hebben Nick & Simon eigenlijk alleen maar hoogtepunten gekend. In 2014 wordt de tussenbalans opgemaakt met een ‘Best of’-album, in dit seizoen staat de zesde studio-cd gepland. Tussen deze twee releases duikt het duo met een liveband de Philharmonie in, om in het concertprogramma ‘Herinneringen’ terug te blikken en vooruit.
woensdag 6 mei – 20.15 uur Philharmonie

Heerlijke voorstelling – Powervrouwen
De Powervrouwen zijn terug in het theater met een nieuwe, eigentijdse revue. Een verse groep steengoede actrices en cabaretières brengt komische sketches en herkenbare liedjes, afkomstig van gerenommeerde tekstschrijvers. Alles draait vanavond om damesdingen, uiteraard met een gezonde dosis zelfspot. Onvoorspelbaar en toch herkenbaar, en meestal met een bulderende lach als resultaat. Met Lieneke le Roux, Pamela Teves, Cystine Carreon, Mylène d’Anjou, Ziarah Janssen en Dieuwke Tönissen.
donderdag 7 mei – 20.15 uur Stadsschouwburg

Drie toneellegendes op het podium – La Paloma
Voor de derde keer in vijftig jaar staan de drie Grandes Dames van het Nederlandse toneel – Ingeborg Elzevier, Sigrid Koetse en Kitty Courbois – samen op de planken. Bert Edelenbos schreef speciaal voor hen de komedie ‘La Paloma’,. Twee zussen op leeftijd brengen een deel van het jaar door in een zomerhuisje in het bos. De komst van hun oudste zus maakt abrupt een einde aan het vredige bestaan. “Tragiek, humor en veel vakmanschap.” (Het Parool)
zondag 10 mei – 15.00 uur Stadsschouwburg

Ode aan Rita Reys – Trio Peter Beets & Fay Claassen
In de zomer van 2013 overleed ‘Europe’s first lady of jazz’ Rita Reys. Meer dan zeventig jaar stond ze op het podium, dat ze deelde met vele Amerikaanse grootheden. Reys was altijd duidelijk over wie zij de beste jazzzangeres van de nieuwe generatie vond: Fay Claassen. Mooi dus dat uitgerekend zij met Trio Peter Beets een eerbetoon brengt.
zondag 10 mei – 15.00 uur Philharmonie

Eric Vloeimans, Tuur Florizoone en Jörg Brinkmann
Misschien wel de beste jazztrompettist van dit moment
Trompettist Eric Vloeimans behoort tot de top van de Europese muziekscène. Met accordeonist Tuur Florizoone en cellist Jörg Brinkmann formeerde hij een nieuw ensemble, Oliver’s Cinema. Het trio verstrengelt het lenige geluid van de cello, de wonderschone improvisaties van de accordeon en de fluwelen tonen van de trompet tot filmische muziek.
zondag 17 mei – 15.00 uur Philharmonie

Koller blijft thuis! (maar niet heus) – Eric Koller
Eigenlijk had Zandvoortenaar Eric Koller zijn koffers willen pakken en met de noorderzon vertrekken. Zijn tournee ‘Koller blijft thuis!’ bleek echter zo maar volgeboekt. Dus laadt de rekbaarste theaterman van Nederland zijn huiskamer in de bus en verwelkomt hij iedereen, bij hem thuis, in onze Stadsschouwburg, voor een hilarische avond vol absurditeit.
woensdag 20 mei – 20.15 uur Stadsschouwburg

Lone van Roosendaal waardig opvolgster van Conny Stuart – Heerlijk duurt het langst
De musical ‘Heerlijk duurt het langst’ van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink is de heilige graal in de Nederlandse theatergeschiedenis. Met deze productie over een middelbaar stel in een huwelijkscrisis beg on in 1964 in Nederland de musicaltraditie. Alle liedjes uit Heerlijk duurt het langst behoren tot het Nederlands erfgoed (‘Kom Kees’, ‘Op een mooie Pinksterdag’, ‘Het is over’, ‘Zeur niet’ etc. etc.). De vertolkingen van o.a. Conny Stuart en Leen Jongewaard waren onovertroffen. Alle versies na 1964 werden terecht zeer kritisch bekeken. Annie M.G. Schmidt had bijvoorbeeld ‘Het is over’ op het lijf geschreven van Stuart en ondanks dat in latere versies Jenny Arean en Gerrie van der Klei het heel goed deden, haalden zij niet het niveau van Stuart. Tijdens de première van deze editie was het dan ook muisstil in de zaal toen Lone van Roosendaal haar versie van ‘Het is over’ vertolkte. Van Roosendaal kwam, zag en overwon. Zij haalde terecht een open doekje en zij liet heel even Stuart vergeten. Misschien is deze productie wel de beste musical van de afgelopen 10 jaar, komen dus.
donderdag 4 en vrijdag 5 juni – 20.15 uur Stadsschouwburg

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK