Concert Gavriel Lipkind in Haarlem

Meestercellist Gavriel Lipkind is terug in Haarlem op 6 april met een gewaagde, intieme en ontroerende Schubert-reis.
In de afgelopen vijf jaar heeft Lipkind de muziek van Schubert meerdere keren uitgevoerd, tezamen met zijn bevriende musici: violist Artiom Shishkov, cellisten Dongkyun An en Stefan Hadjiev, en zijn echtgenote, violiste Anna Lipkind.
De altviool partij in dit programma neemt Lipkind zelf voor zijn rekening, op een bijzonder en uniek instrument dat hij de afgelopen jaren zelf heeft ontwikkeld: de ‘Violino Basso’. Haarlem heeft de primeur deze Violino Basso te horen; daarna volgt de Tonhalle in Zürich.
Lipkind zal op de cello de Arpeggione Sonate spelen, in de door hem gemaakte fraaie bewerking met strijkkwartet (2 violen en 2 celli) – in plaats van pianobegeleiding.

Gavriel Lipkind: “Ik hou van mijn cello boven alles, maar zodra men de altviool vervangt, vult de Violino Basso het gat tussen viool en cello met een zuivere, transparante, Schubertiaanse klank. Ik kijk er enorm naar uit om dit instrument te laten klinken in de Doopsgezinde Kerk in Haarlem.”

Op het programma staan de volgende werken van Franz Schubert: Triosatz D. 471, Sonate Arpeggione D. 821, Strijkkwintet D. 956

Na afloop is er de mogelijkheid (vrijblijvend en tegen een vriendelijke prijs) een drankje te nuttigen en in contact te komen met de musici.

Concert Gavriel Lipkind in Haarlem
“We maken gebruik van het feit dat deze internationaal gelauwerde en onorthodoxe meestercellist in Nederland is door het organiseren van een bijzonder concert voorafgaand aan de masterclasses – een unieke kans om de twee laatste Cellosuites (5 & 6) van J.S. Bach te beluisteren!” (Els van Trigt, organisatie Lipkind in Haarlem)
Datum: donderdag 6 april 2017, aanvang 20.15 uur, zaal open 19.45 uur
Locatie: Doopsgezinde Kerk – Frankestraat 24 – 2011 HV Haarlem
Programma: Franz Schubert – ‘Lipkind plays Schubert on the Violino Basso’
Triosatz D. 471, Sonate Arpeggione D. 821, Strijkkwintet D. 956
Lipkind Ensemble: Artiom Shishkov (viool), Anna Lipkind (viool), Gavriel Lipkind (violino basso & cello), Dongkyun An (cello), Stefan Hadjiev (cello)
Prijzen: €16,- tot €32,-
Meer informatie en kaarten: www.lipkind.org/haarlem
Na afloop is er de mogelijkheid een drankje te nuttigen en na te praten met de solist.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

CALBUTPAARS

UITAGENDA HAARLEM

CALBUTORANJE

UITAGENDA AMSTERDAM

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK