Heavier Than Heaven – Aangrijpende en onthullende biografie over overleden rockstar Kurt Cobain

In 1994 maakte Kurt Cobain met een geweer een einde aan zijn leven. Deze daad kenmerkte zijn intense, geïnspireerde en getormenteerde leven dat eraan voorafging. Muziekjournalist Charles R. Cross vermengde op een briljante manier zijn diepgaande kennis van Seattle’s muziekscene met zijn enorme fascinatie voor Cobain en componeerde het verhaal van artistieke genialiteit en de pijn die het vernietigde. Hij baseerde zich op ongepubliceerde dagboeken, meer dan vierhonderd interviews, songteksten en vier jaar diepgaand onderzoek, en beschrijft Kurts aangrijpende leven van de beginjaren in een stacaravan buiten Aberdeen, Washington tot zijn opkomst als veelzijdig muziekartiest van wereldformaat die door een hele generatie werd geadoreerd.

Deze bijzondere biografie, die twintig jaar na Kurt Cobains dood verschijnt, is door de auteur van een speciaal voorwoord voorzien.

Totdat iemand een boek schrijft dat verder gaat in zijn psychische analyse – maar even goed is in zijn beschrijving – is Heavier Than Heaven hét vertrekpunt voor de duistere reis door Cobains claustrofobische innerlijke wereld.

– Rolling Stone

Een van de meest aangrijpende en onthullende boeken die ooit over een rockstar zijn geschreven. Een kijk van onschatbare waarde op het leven van een getroebleerde artiest. – Los Angeles Times

Heavier Than Heaven | Charles R. Cross | €19,99 |Kosmos Uigevers | ISBN 9789021556123

boek

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK