HOUTFESTIVAL 2018: de wereld in je achtertuin

In het weekend van 16 en 17 juni vindt het gezelligste en meest wereldse festival van Haarlem plaats. Op het Houtfestival – onder de bomen van de gratis toegankelijke Haarlemmerhout – laat jong en oud, hip en chique zich graag verrassen door wat ze nog níet kennen. Muziek, theater, films en de lekkerste hapjes uit de wereldkeuken. De culturele ontdekkingstocht reist de hele aardbol over.

Op zaterdagavond trapt de Houtnacht om 18:00 uur af met een volgepakt programma met reggae, hip hop , bluegrass, en muzieksoorten die zich in geen enkel hokje laten plaatsen. De combinatie van aanstormend lokaal talent en onalledaagse muzikale onderstromen belooft een avontuurlijke avond.

Zondag gaat vanaf 12:00 uur de culturele wereldreis verder met onder andere psychedelische electro-cumbia, tropische disco, ud-muziek, Maleisische avant-pop, klassieke Indiase muziek en hedendaagse trancefolk. Met het project Soufifex van Spinifex is er ook weer een primeur op Nederlandse bodem. En natuurlijk worden ook de allerkleinsten niet vergeten en is er een speciale familietent waar kinderen hun eigen wereldreis kunnen maken.

Dit jaar hebben we nog iets extra’s in samenwerking met Dreaming of Syria: een heuse Dabke Special. In twee workshops leren zowel volwassenen als kinderen deze Arabische volksdans. Bij het opzwepende optreden van de bekende Dabke-muzikant Rizan Said en de afsluitende set van DJ Matrub is er alle gelegenheid je nieuwe skills te oefenen!

Voor informatie en artiesten:

www.houtfestival.nl

https://tmsqr.app.link/houtfestival-1755

www.facebook.com/houtfestival

www.facebook.com/houtnacht

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

CALBUTPAARS

UITAGENDA HAARLEM

CALBUTORANJE

UITAGENDA AMSTERDAM

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK