Internationaal Orgelfestival Haarlem

Haarlem is van 14 t/m 28 juli the place to be voor vele muziekliefhebbers, ’s werelds beste organisten en orgelstudenten meer dan 30 landen. Het festivalprogramma biedt een waaier aan prachtige concerten door topmusici, het Improvisatieconcours, openbare masterclasses en nog veel meer. Het wereldberoemde Müllerorgel in de Grote of St.-Bavokerk en het Cavaillé-Collorgel in de Grote Zaal van de Philharmonie vormen het muzikale hart van het festival.

Haarlemse Orgeldag for kids: feestelijke start van het festival op zaterdag 14 juli

Zaterdag 14 juli opent het 52e Internationaal Orgelfestival Haarlem met de Haarlemse Orgeldag for kids. Door het hele centrum van Haarlem zijn er activiteiten voor kinderen waaronder een interactieve speurtocht. Maar ook voor hun ouders, én alle andere muziekliefhebbers, staan Haarlemse kerken open en zijn tijdens wandelconcerten de orgels te beluisteren! Gratis toegang.

Openingsconcert: Requiem van Duruflé

Het is inmiddels een traditie: de uitvoering van een bijzonder requiem tijdens het openingsconcert. Dit keer staat het Requiem van de Franse componist Maurice Duruflé op het programma. Op zaterdagavond 14 juli voert het Nationaal Gemengd Jeugdkoor o.l.v. de vermaarde Letse dirigent Sigvards Kļava dit indrukwekkende werk uit. Ben van Oosten, specialist op het gebied van Franse orgelmuziek, laat het Müller-orgel in de Grote of St.-Bavokerk klinken als een symfonisch orkest! Voor de pauze klinken enkele koor- en solo orgelwerken. Kijk voor het complete festivalprogramma op www.orgelfestivalhaarlem.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

CALBUTPAARS

UITAGENDA HAARLEM

CALBUTORANJE

UITAGENDA AMSTERDAM

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK