Internationale Koorbiënnale 2017 – Avontuurlijk vocaal festival op topniveau

Avontuurlijk vocaal festival op topniveau

Vrijdag 30 juni t/m zondag 9 juli 2017

De Koorbiënnale presenteert 10 dagen lang de mooiste internationale vocale topensembles van dit moment en verkent tegelijk ook de grenzen van de koormuziek. Het festival gaat gedurfde en creatieve kruisbestuivingen aan met andere kunstdisciplines zoals dans, film en beeldende kunst. De podia van de Koorbiënnale zijn uniek en divers, van een lommerrijk landgoed, de romantische hofjes, de majestueuze Grote of St. Bavokerk en de Philharmonie.
Thema dit jaar is Bos, Stad en Metropool, waarbij op elke locatie muziek klinkt die daar optimaal tot zijn recht komt. De opening van het festival op vrijdag 30 juni is in de Grote of St. Bavo Kerk in Haarlem met de Latvian Radio Chamber Singers (onderdeel van het Lets Radiokoor, beschouwd als het beste koor ter wereld). Op zaterdag 1 juli speuren de leden van het befaamde Belgische Huelgas Ensemble naar de mooiste nog verborgen schatten van de onbekende polyfone muziek uit de Middeleeuwen en Renaissance. De Bavo is ook de plek voor twee Hemelse Uurtjes op vrijdag 7 en zaterdag 8 juli om 18 uur, korte concerten geïnspireerd op de Engelse Evensong (een kerkdienst in de late middag). De bezoeker krijgt een alternatief voor de waan van de dag.

Bij het slotconcert op zondag 9 juli in de Philharmonie brengen Arthur en Lucas Jussen met het Koorbiënnale Festivalkoor een opzwepende Carmina Burana. En de zangers van Wishful Singing en ensemble amarcord maken tijdens Ballroom Dreams een flitsende voorstelling waar de liefde vanaf spat. Op zaterdag 1 juli in de Korennacht gidst het festival zijn publiek langs bijzondere en verborgen concertplekken in de Haarlemse binnenstad. Net zoals voorgaande jaren presenteert de Koorbiënnale de befaamde Hofjesconcerten voor amateurzangers op zaterdag 1 juli. Nieuw dit jaar zijn de intieme Woodbirds concerten op het landgoed De Overplaats in Heemstede.

In de Philharmonie staan op zaterdag 8 juli alle deuren wijd open voor Velvet Voices, een avond met swingende, lichte muziek met o.a. Leveleleven, volgens insiders de beste a-capella-groep ter wereld.

Kijk voor het volledige programma op www.koorbiennale.nl.

 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

CALBUTPAARS

UITAGENDA HAARLEM

CALBUTORANJE

UITAGENDA AMSTERDAM

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK