Jaap Stork speelt ‘Van Bach tot Bernstein…..’

Jaap Stork speelt en belicht meesterwerken van klassiek tot jazz op zondag 19 februari tijdens Classic Concerts in de Protestantse Kerk in Zandvoort aan Zee.  Stork studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Samen met theatermaker/cabaretier Diederik van Vleuten bracht hij in 2012 het eenmalige programma ‘Een Requiem voor Boudewijn Büch’ t.g.v. de 10-jarige sterfdag van de schrijver. Eerder trad hij op met van Vleuten in een succesvol programma rond de componisten Debussy en Ravel. Met cabaretier Erik van Muiswinkel verzorgde hij een optreden voor het Radio Philharmonisch Orkest en was hij te zien in de bekroonde IDFA-documentaire ‘Kom Nader’ van Suzanne Raes rond zanger/componist Boudewijn de Groot. Voor zijn verdiensten voor de kerkmuziek en het muzikale leven in de Haarlemse regio werd Jaap Stork gehonoreerd met een Koninklijke onderscheiding.

Stichting Classic Concerts Zandvoort (opgericht in 1999)
De stichting Classic Concerts Zandvoort is het resultaat van het harde werken van twee mensen in het bijzonder: Peter Tromp en Toos Bergen. Velen herinneren zich nog het millenniumconcert op 1 september 2000 op de boulevard van Zandvoort. Nu, 17 jaar later, spreekt men daar nog steeds over.
Tien maanden per jaar (juli en augustus uitgezonderd) is er, op de derde zondag van de maand, in de Protestantse kerk van Zandvoort een kwalitatief hoogwaardig concert te beluisteren voor een geringe toegangsprijs. Eenmaal per jaar verzorgt de stichting een zogenaamde ‘grote productie’ in de RK ST Agathakerk. Dit jaar zal dat een kerstconcert zijn dat verzorgd wordt door de Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar.

klassieke concertreeks in de Protestantse kerk te Zandvoort
KERKPLEIN CONCERTEN
Zondag 19 februari 2017
‘Van Bach tot Bernstein…..’
Jaap Stork
speelt en belicht meesterwerken van klassiek tot jazz op orgel en piano

Aanvang: 15.00 uur (kerk open 14.30 uur)
Locatie: Protestantse kerk
Toegang: € 5,00

STICHTING CLASSIC CONCERTS ZANDVOORT &
www.classicconcerts.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

CALBUTPAARS

UITAGENDA HAARLEM

CALBUTORANJE

UITAGENDA AMSTERDAM

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK