NORTH SEA JAZZ CLUB AMSTERDAM – UITGELICHT

elke woensdag 5 JAZZ / VOCAL JAZZ Billie’s Wednesday Sessions
LOCATIE: BILLIE’S BAR / GRATIS ENTREE 20.00 uur
Naast de North Sea Jazz Club bevindt zich sinds de zomer van 2016 het nieuwe restaurant Billie’s Bar. Wat natuurlijk niet mag ontbreken bij een plek die naar de legendarische jazz-zangeres Billie Holiday is vernoemd, is de live muziek. De muzikale invulling van Billie’s wordt verzorgd door onze eigen Billie Holiday: hostess en jazz-zangeres Brenda Frans.

wo 12 oktober, aanvang 21.00 BLUESROCK
Janis Joplin’s Original Band: Big Brother & The Holding Company
Bij mega-hits zoals ‘Piece of My Heart’ en ‘Down On Me’ denken de meeste mensen direct aan Janis Joplin en haar band Big Brother & The Holding Company, die net zoveel eer verdient als de zangeres zelf. Het gebeurt allemaal ten midden van de periode rond de roemruchte Summer of Love in 1967, toen duizenden jonge hippies naar San Francisco trokken. Op Monterey Festival en Woodstock braken naast Big Brother & The Holding Company met Janis Joplin ook Jimi Hendrix, Grateful Dead, Jefferson Airplane en The Who door. In het voorprogramma staat de Amerikaanse singer-songwriter Cindy Peress, die sinds de jaren 80 in Amsterdam woont en moeiteloos blues met rock, funk en soul combineert.

zo 30 oktober, aanvang 21.00 BLUES / SOUL
The Reverend Shawn Amos / DINERCONCERT
The Reverend Shawn Amos uit L.A. is een entertainer die in staat is elke venue om te toveren in een 60’s Chicago blues club. Met zijn evangelie van energieke performances predikt hij een upbeat, soulvolle vorm van de blues die zelfs de meest ongelovige zielen zal bekeren. Hij produceerde albums van grootheden zoals Quincy Jones, Solomon Burke, John Lee Hooker en Johnny “Guitar” Watson en werkt al sinds jaar en dag in de muziekbusiness.

North Sea Jazz Club Westergasfabriek
Pazzanistraat 1 Amsterdam

T 020 7220980

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK