Rockcafé Crackers viert haar 10-jarige bestaan

Rockcafé Crackers viert haar 10-jarige bestaan vanaf september dit jaar. Het café krijgt een steeds belangrijkere betekenis voor live muziek. Live muziek op donderdag, zaterdag en zondag.
Gitarist Nick Vos bestiert hier al enige jaren de donderagavond, die inmiddels bijoznder geliefd is door velen. UITkrant Haarlem feliciteert ook rockcafé Crackers met haar jubileum en sprak met Nick Vos

Nick, je speelt al denk ik ruim 45 jaar in bands. Klopt dat?

Eeh ja, volgens jaar een halve eeuw, 50 jaar in de muziek.

Hoe begon het allemaal?
Na 6 jaar zeuren kreeg ik op mijn 10de verjaardag eindelijk een gitaar, voor die tijd had ik van zigarenkistjes en figuurzaag allerlei gitaartjes in elkaar gezet. (zie zwart/wit foto red.) Die zelfde dag nam ik mijn gitaar mee naar school en speelde voor de klas de 2 akoorden die ik die morgen van mijn vader geleerd had, een muzikale gast die in zijn jeugd steelgitaar en mondharmonica speelde.Wegens succes voor de klasgenootjes mocht ik alle andere klassen langs om een optreden te geven,dit was het begin van mijn loopbaan. maar  al gauw kwam er een electrische gitaar en 4 oude buizenradios die ik op elkaar aansloot om zoveel mogelijk herrie te maken. Daarna begon het te rollen en het rolt nog steeds maar door!

Je hebt ook conservatorium gedaan? Wie was je belangrijkste gitaarleraar?

Ja, Conservatorium Amsterdam en daarna Conservatorium Hilversum waar de bekende meestergitarist Wim Overgauw mijn leraar was.

Wat kan je vertellen over je loopbaan als gitarist?
Ik heb met veel muzikanten gespeeld waar ik als broekie tegenop keek! Jeff Reynolds, Jan Akkerman, Hans Dulfer, Rosa King, Herman Brood…

Wat vind je van de huidige muzieksituatie?
Dat veel muzikanten alles aan informatie kunnen ophalen maar daardoor vaak niet iets eigens ontwikkelen.

Je speelt veel met je geliefde en zangeres/ bassiste Celina. Wat kan je hier over vertellen?
Ik leid de sessie met Celina Yebra waar ik de band Kwaak met heb, waar binnenkort orgineel repertoire wordt gereleased, die wij samen hebben gecomponeerd.

Je doet onder meer de sessies al een tijd in Rockcafé Crackers. Wat kan je daar over vertellen?

Sessies in de Crackers zijn uniek omdat naast dat mensen een liedje kunnen doen er ook geïmproviseerd kan worden en er ter plekke iets kan onstaan, en dat kan in alle stijlen! Ht café biedt een uniek podium aan als enige in Haarlem in een helse relekste sfeer dankzij de eigenaren Bart en Karin.
En de nadruk op de sessies ligt op het samenspelen, het luisteren naar elkaar en zodoende iets te laten onstaan met zijn allen, dat doorgaande lukt!

Elke donderdagavond vanaf 21.00 uur – Jam Sessions olv Nick Vos in
Rockcafé Crackers
Lange Veerstraat Haarlem

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

CALBUTPAARS

UITAGENDA HAARLEM

CALBUTORANJE

UITAGENDA AMSTERDAM

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK