Twee unieke artiesten bij de Haarlemse Blues Club

Op donderdag 22 augustus vindt er een unieke show plaats in de ‘Haarlemse Blues Club’, gesitueerd in Theater Circus Hakim. De deuren openen om 20:30 en de show begint om 21:00.

Op het gebied van overzeese cultuur is deze gelegenheid een unieke verschijning, daar waar er niet één maar twéé originele Chicago Blues zangers tegelijkertijd naar Europa afreizen om hun muziek ten gehore te brengen. Beiden hebben een indrukwekkende staat van dienst en reisden naar elk continent om hun cultuur uit te wisselen.

 

Over Tail Dragger
James Yancy ‘Tail Dragger’ Jones werd in 1940 geboren in Altheimer, Arkansas en verhuisde in de vroege jaren ’60 naar Chicago. De interesse voor de blues zat er al vroeg in en James zong op school al liedjes van John Lee ‘Sonny Boy’ Williamson. Hij is in Chicago verder opgekomen onder de vleugels van blueszanger en harmonicaspeler Howlin’ Wolf. Die zei op een goed moment zelfs ‘This boy is gonna take my place one day’. En zo geschiedde. Toen dit zwaargewicht is komen te overlijden nam diens gitarist Hubert Sumlin contact op met Tail Dragger en speelden ze samen heel Chicago plat en toerden ook met regelmaat door de hele Verenigde Staten.

Ook is deze man te bewonderen in een documentaire uit 1985 van twee Nederlanders, genaamd ‘Smart’, waarbij de documentairemakers de Nederlandse ‘Zangeres Zonder Naam’ volgde. Zij vertolkte jarenlang het Nederlandse levenslied. In Amerika belichtte de twee de bluescultuur, met name in Chicago op o.a. de Delta Fish market, waar Tail Dragger regelmatig speelde.

 

Tail Dragger heeft een charisma waar je niet omheen kan. Waan je in de zwarte clubs van westside Chicago. Geen nachtegaal, maar absoluut een must-see!

 

Over Willie Buck
Als auto techneut sleutelde hij altijd al aan oude Buicks, Cadillacs, Ford Mustangs en meer van zulke Amerikaanse bakken. Een collega muzikant uit Zoetermeer heeft een Buick uit 1956 en toen hij ‘m startte tijdens de vorige tour hoorde bij binnen 30 seconden dat de katalysator vervangen moest worden.

Toch lurkte de passie voor het zingen van blues altijd al en Willie Buck leerde zingen bij ‘Blues Godfather’ Muddy Waters aan de keukentafel. Wilie is nog altijd flink op dreef – geen wonder dat hij afgelopen april alweer zijn vijfde solo album uitbracht – en was al eerder in de Haarlemse Blues Club te bewonderen, in 2016. Dat was binnen drie weken stijf uitverkocht.

 

Meer info en tickets www.haarlemsebluesclub.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

CALBUTPAARS

UITAGENDA HAARLEM

CALBUTORANJE

UITAGENDA AMSTERDAM

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK