Van alle mooie voorstellingen in het Holland Festival (7 juni t/m 1 juli in Amsterdam) lichten we er graag twee uit.

Van 7 juni t/m 1 juli wordt Amsterdam weer overgenomen door het Holland Festival met internationale voorstellingen en concerten. Van theater, muziek, dans en opera tot film en beeldende kunst. Met onder andere nieuw werk van het wereldberoemde dansgezelschap Tanztheater Wuppertal Pina Bausch, een video-installatie van regisseur Steve McQueen en een muzikale hommage aan David Bowie.

Stadium

De supporters van voetbalclub Racing Club de Lens gelden als de enthousiastste van Frankrijk. Theatermaker El Khatib was benieuwd wat voor levens schuilgaan achter die mensen die trouw elke week in het stadion er een groot feest van maken, ook al bungelt hun geliefde club onderaan in de competitie. In Stadium verzamelt een groep van 53 RC de Lens-supporters (geen acteurs) zich rondom een patatkraam op het podium voor een reeks persoonlijke verhalen en scènes. Ook als u geen voetballiefhebber bent, is deze documentaire theatervoorstelling meer dan de moeite waard.

16 – 17 juni, Stadsschouwburg Amsterdam

Octavia E. Butler’s Parable of the Sower

Swingend muziektheater uit New York! De makers Toshi Reagon en Bernice Johnson Reagon baseren hun stuk op de roman Parable of the Sower van de zwarte schrijfster Octavia Butler, waarin sciencefiction wordt vermengd met Afrikaans-Amerikaanse spiritualiteit en thema’s als gender, ras en de toekomst van de menselijke beschaving. Toshi, die eerder samenwerkte met grootheden als Lenny Kravitz, put voor de live soundtrack uit tweehonderd jaar zwarte muziek: van blues en soul tot funk en hiphop.

20 – 21 juni, Muziekgebouw

Volledig programma en tickets: hollandfestival.nl

 

 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

CALBUTPAARS

UITAGENDA HAARLEM

CALBUTORANJE

UITAGENDA AMSTERDAM

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK