Wishful Singing en Herman Finkers geven onlinecursus gregoriaans

De succesvolle samenwerking tussen a cappella kwintet Wishful Singing en Herman Finkers heeft al tot veel moois geleid: de gregoriaanse meezingmis Missa in Mysterium, gedenkwaardige tv-optredens bij DWDD en Podium Witteman en de cd In Mysterium. Het gregoriaans vormt de kern van deze samenwerking. En nu de vijf zangeressen en de cabaretier in tijden van quarantaine hun liefde en kennis voor deze middeleeuwse kerkmuziek niet live kunnen delen, komen zij met een onlinecursus. Leer in zeven lessen de basisbeginselen van het zingen van gregoriaans en ervaar de meditatieve uitwerking van deze muziek.


Het gregoriaans is een manier van zingen die weinig mensen kennen, maar die eenvoudig te leren is. Muzikale voorkennis of zangervaring is niet nodig om deel te kunnen nemen aan de onlinecursus. De cursus begint met een startbijeenkomst op 9 mei 2020 in de vorm van een webinar. Daarna volgen vijf online lessen waarin de deelnemers kennis maken met de Latijnse, eenstemmige gezangen en het gregoriaanse notenschrift. Aan de hand van eenvoudige oefeningen studeren de cursisten samen met de zangeressen van Wishful Singing een aantal gregoriaanse gezangen in. In een afsluitende live webinar op 17 mei 2020 worden deze liederen door alle cursisten gezamenlijk gezongen.

 

Inhoud en kosten cursus

  • Live startwebinar op 9 mei 2020*
  • 5 online lessen in de vorm van instructievideo’s (op elk gewenst moment te bekijken en altijd terug te kijken)
  • Live afsluitende webinar op 17 mei 2020

 

*De cursus kan op elk gewenst moment worden gestart. De startwebinar is ook na 9 mei nog terug te kijken.

 

Kosten complete cursus: € 15,-

Kosten complete cursus + voucher ticket Vesper in Mysterium (locatie & datum naar keuze): € 20,-

Kosten complete cursus + cd In Mysterium: € 22,50

 

Meer informatie en aanmelden voor de cursus: www.wishfulsinging.nl/cursusgregoriaans

 

Over Wishful Singing & Herman Finkers

Vijf zangeressen die méér willen dan alleen muziek maken, dat is Wishful Singing. De concerten van Wishful Singing zijn een combinatie van a cappella zang, een overtuigend verhaal én een theatrale uitvoering op het allerhoogste niveau. Het ensemble treedt op in binnen- en buitenland en is regelmatig te gast in tv-programma’s als DWDD en Podium Witteman. Het omvangrijke repertoire loopt uiteen van gregoriaans, werken uit de renaissance en de barok tot volksmuziek, close harmony en hedendaagse muziek.

 

De gedeelde liefde voor gregoriaanse muziek bracht Wishful Singing in contact met Herman Finkers. De Twentse cabaretier staat bekend om zijn bevlogenheid voor en kennis van het gregoriaanse repertoire. De samenwerking met Herman Finkers mondde uit in verschillende projecten als de Missa in Mysterium en de cd In Mysterium.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

CALBUTPAARS

UITAGENDA HAARLEM

CALBUTORANJE

UITAGENDA AMSTERDAM

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK