De Kersentuin terug in Internationaal Theater Amsterdam

Na een succesvolle première en twee speelreeksen deze zomer is Tsjechovs De kersentuin, door het ITA-ensemble in regie van de internationaal gevierde Engelse regisseur Simon McBurney, terug op het podium van Internationaal Theater Amsterdam. 

 

Het laatste stuk van Tsjechov schildert de pijnlijke ondergang van mensen die in de illusie van het verleden leven en de nieuwe tijd niet begrijpen. In De kersentuin keert de weduwe Amanda na een jarenlang verblijf in Parijs terug naar het landgoed waar ze haar jeugd doorbracht, een kersentuin. Zij treft er een veranderde wereld aan. De schulden van de familie zijn zo hoog opgelopen dat het huis en de kersentuin verkocht moeten worden. De zakenman Steven ziet een uitweg. Hij stelt voor om de kersentuin te kappen en op het vrijgekomen land zomerverblijven te bouwen, die kunnen worden verhuurd. Maar Amanda slaat zijn adviezen in de wind en vlucht weg in een roes van drugs en feesten en nostalgische beschouwingen. 

 

‘Een inventieve, verrassende, volkomen geloofwaardige en naar het eind toe hartverscheurend mooie voorstelling.’  De Volkskrant *****

 

4 – 19 jan 2020 

Internationaal Theater Amsterdam

Meer informatie: ita.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

CALBUTPAARS

UITAGENDA HAARLEM

CALBUTORANJE

UITAGENDA AMSTERDAM

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK