Immens: zinderende voorstelling geïnspireerd op Nietzsche

Immens is een muzikale, filosofische en humoristische voorstelling, geïnspireerd op het gedachtengoed van Friedrich Nietzsche: de filosoof met de hamer. Waar zit de schoonheid in zijn ideeën? En, waarin schuilt het gevaar? Regisseur Casper Vandeputte en acteur Vincent van der Valk van Theater Utrecht schreven een muziektheatersolo waarin ze onderzoeken hoeveel waarheid een mens kan verdragen. Samen met een dertigkoppig koor duikt acteur Vincent van der Valk in de rol van een funky straatmuzikant, een kritische predikant. Hij grapt met het publiek, hij zingt, hij danst. Plots komt zijn verbeelding tot leven en zingt het koor zijn hartenkreten meerstemmig mee. Van der Valk componeerde de muziek, die varieert van electrofunk tot Wagneriaanse opera. De voorstelling speelt begin oktober in de Toneelschuur. Voor fans van ‘de filosoof met de hamer’ en voor hen die hem graag beter willen leren kennen!

 

“Formidabele tekst, grootse acteur. Een zinderende voorstelling die nabrandt als de kopstoot van een hooligan”, aldus NRC ****.

 

De Duitse filosoof Friedrich Nietzsche werd ook wel ‘de filosoof met de hamer’ genoemd, omdat hij alles wat tot dan toe voor waarheid werd aangenomen, consequent omverwierp. Volgens Nietzsche moet ons leven een zekere grootsheid en intensiteit bezitten. Misschien wel zijn bekendste uitspraak – ‘God is dood’ – heeft tot op de dag van vandaag een grote weerslag op ons leven. 

 

Immens
vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober
Toneelschuur Haarlem

Meer informatie: Theater Utrecht

 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

CALBUTPAARS

UITAGENDA HAARLEM

CALBUTORANJE

UITAGENDA AMSTERDAM

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK