ITA opent de deuren op 1 juni met premiére!

Internationaal Theater Amsterdam opent op 1 juni haar deuren weer met Wie heeft mijn vader vermoord. Tijdens de première en de voorstellingen in juni worden maximaal 30 mensen in de schouwburg toegelaten, vanwege de maatregelen tegen corona. Hans Kesting speelt Wie heeft mijn vader vermoord van Édouard Louis in regie en bewerking van Ivo van Hove.

 

Ivo van Hove: ‘Ik ben blij dat we vanaf 1 juni weer kunnen spelen voor ons publiek. We starten onze voorstellingen met deze première, een aangrijpend verhaal over een vader die op zijn vijftigste fysiek en mentaal een wrak is door het harde werk in de zware industrie van Noord-Frankrijk. Het is tegelijk een woedende aanklacht tegen de politieke elite als de liefdesbetuiging van een zoon aan zijn vader. Ook schrijft Édouard Louis over hoe hij als jonge homoseksueel door zijn eigen arbeidersfamilie tot outcast werd verdoemd. Met deze brutale, schitterende tekst maakte ik een monoloog voor Hans Kesting.’

Hans Kesting: ‘Ik ben ontzettend blij dat we eindelijk aan Wie heeft mijn vader vermoord kunnen beginnen. Het is een bijzonder gevoel om de eerste première van ITA te zijn na de weken die achter ons liggen. Er kan weer gespeeld worden! 

Wie heeft mijn vader vermoord zou op 1 april 2020 in wereldpremière gaan in deSingel Antwerpen en daarna doorreizen naar Amsterdam. De wereldpremière vindt nu plaats op 1 juni in Internationaal Theater Amsterdam. De voorstelling is de weken daarna in ITA te zien. De kaartverkoop start op 20 mei.

 

De jonge schrijver Édouard Louis (1992) is in Frankrijk de grootste literaire sensatie sinds Michel Houellebecq. Met zijn autobiografische romandebuut Weg met Eddy Bellegueulekeek hij terug op zijn getormenteerde jeugd als jonge gay in de vergeten onderklasse van de samenleving: het door werkloosheid geteisterde Noord-Frankrijk. Daarna volgde Geschiedenis van geweld waarin hij vertelt over de nacht waarin hij door de Algerijnse Reda wordt verkracht. Een roman die de oorzaken en gevolgen van geweld op een intieme, persoonlijke en politiek gedreven manier doorgrondt. Met zijn werk zwengelt Louis discussies aan over klassenverschillen, racisme en homofobie. De auteur deinst er niet voor terug om zich politiek uit te spreken: hij schaarde zich demonstratief achter de gele hesjes beweging en ging de strijd aan met de Franse president Macron: ‘Mijn boek verzet zich tegen wie u bent en wat u doet.’ 

 

credits
naar het boek van Édouard Louis
vertaling, bewerking en regie Ivo van Hove
met Hans Kesting
scenografie en licht Jan Versweyveld
kostuums An D’Huys
muziek George Dhauw
coproducent deSingel Antwerpen
particulier producent Jeroen van Ingen en Jaap Kooijman, Bertil van Kaam

 

Over de coronamaatregelen
De première vindt plaats binnen de kaders van de maatregelen tegen corona. Theaters mogen vanaf 1 juni weer open. De 1,5 meterstandaard moet worden gehandhaafd. En er mogen maximaal dertig mensen naar binnen – dat is inclusief personeel. Als het aantal besmettingen niet te veel stijgt, wordt dat aantal op 1 juli verruimd naar honderd man.

 

Kaartverkoop
De kaartverkoop start op 20 mei.

 

www.ita.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

CALBUTPAARS

UITAGENDA HAARLEM

CALBUTORANJE

UITAGENDA AMSTERDAM

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK