On Golden Pond

Theatergrootheden Bram van der Vlugt en Jenny Arean voor het eerst samen op het toneel in een indrukwekkend toneelstuk over liefhebbend ouder worden, mede gebaseerd op de met drie Oscars bekroonde wereldberoemde film. Sprankelend vertaald door Paul van Vliet.
On Golden Pond laat op ontwapenende wijze zien hoe krachtig en belangrijk familiebanden zijn en wat er kan veranderen in slechts één zomer. Een prachtig toneelstuk mede naar een indrukwekkende film, neergezet door topacteurs.
Ethel (Jenny Arean) ziet hoe haar man Norman (Bram van der Vlugt) minder onthoudt, af en toe in de war is en de weg terug naar huis niet altijd meer weet te vinden. Vanuit hun sfeervolle buitenhuis aan het water ziet Norman het leven soms met lede ogen aan en voorziet het op zijn cynische en humorvolle wijze van commentaar. Hij wordt over een paar dagen tachtig en ter ere daarvan nodigt Ethel hun dochter Chelsea (Saskia Temmink), met haar verloofde en stiefzoon, uit die zij jarenlang niet hebben gezien. De relatie tussen Norman en zijn dochter is gecompliceerd en ongemakkelijk. De stiefzoon daarentegen blijkt het heel goed te kunnen vinden met zijn ‘opa’. Hij trekt er met hem op uit en maakt Norman aan het lachen. Na enige tijd wordt het Chelsea pijnlijk duidelijk hoe goed haar stiefzoon en vader op elkaar zijn ingespeeld: Zij hebben de band waar zij haar hele leven naar heeft verlangd.
On Golden Pond is het cadeau van producent Niehe Van Lambaart aan Bram van der Vlugt die aan het eind van dit seizoen de respectabele leeftijd van tachtig jaar bereikt. ‘Een mooier cadeau voor één van de grootste theaterpersoonlijkheden van Nederland konden we niet bedenken’.

Cast (o.a.)
Norman: Bram van der Vlugt
Ethel: Jenny Arean
Chelsea: Saskia Temmink
Bill: Has Drijver
Regie: Peter Tuinman
Vertaling: Paul van Vliet
Producent: Niehe Van Lambaart Theaterproducties
13 mei Stadsschouwburg Velsen
17 mei Theater De Purmaryn Purmerend
26/27 en 28 mei DeLaMar Theater Amsterdam
31 mei Koninklijke Schouwburg Den Haag

poster

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK