Revolutionary Road – Aangrijpend relatiedrama terug in het theater

Revolutionary Road, één van dé succesvoorstellingen van vorig theaterseizoen, is deze maand te zien in Haarlem én tijdens het Nederlands Theater Festival in Amsterdam.

In Revolutionary Road staan Frank en April Wheeler central. Een jong echtpaar dat totaal is vastgelopen in hun burgerlijke bestaan in een buitenwijk, waar alles draait om voldoen aan het perfecte plaatje. Terwijl ze hun leven steeds meer beginnen te haten, valt hun huwelijk langzaam uit elkaar. Als ze besluiten een nieuw leven te beginnen in Parijs, heeft dat meer gevolgen dan verwacht.

Geniale toneelbewerking

Richard Yates schreef de wereldberoemde roman Revolutionary Road in 1961. Het boek fileert de droom van het gelukkige gezinsleven en is volgens velen een moderne klassieker. Na de filmbewerking uit 2008 (met Leonardo DiCaprio en Kate Winslet) is Revolutionary Road van Theater Rotterdam de eerste toneelbewerking. De door Erik Whien geregisseerde voorstelling ging vorig jaar in première en is sindsdien met veel lof ontvangen. “Een geniale toneelbewerking”, volgens het juryrapport van het Nederlands Theater Festival. “Een intrigerend, aangrijpend stuk.”

Vier topacteurs

Revolutionary Road brengt vier topacteurs samen op het toneel. Naast Jacob Derwig (bekend van o.a. Klem) zijn dat Teun Luijkx, Malou Gorter en Alejandra Theus. Laatgenoemde is voor haar rol als April Wheeler genomineerd voor de Theo d’Or, de prestigieuze theaterprijs voor de beste vrouwelijke hoofdrol die tijdens het Nederland Theater Festival wordt uitgereikt. “Mijn nominatie is een compliment voor de hele voorstelling”, aldus Theus.

6 & 7 september, Toneelschuur Haarlem

11 & 12 september, Bellevue Amsterdam (Nederlands Theater Festival)

tr.nl/revroad

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

CALBUTPAARS

UITAGENDA HAARLEM

CALBUTORANJE

UITAGENDA AMSTERDAM

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK