LYNX speelt Apocalypse How

Apocalypse How is de nieuwste voorstelling van Tg. LYNX!

In deze tijden waarin de doemscenario’s zich opstapelen duikt Tg. LYNX in de wereld van de ‘preppers’ en gaat ze op zoek naar het humoristische van angst, paranoia en overlevingsdrang.  Simon Weeda schreef een zwarte komedie over de angst voor rampspoed. Met Julia van de Graaff, Elisa Beuger en Stijn Westenend, in de regie van Ivar van Urk.

Nel bereidt zich al jaren voor op een ramp. In haar kelder heeft ze etenswaren en survival-apparatuur, genoeg voor drie mensenlevens. Wanneer dochter en schoonzoon haar naar een verzorgingstehuis willen sturen gooit Nel de deur op slot en slikt de sleutel in. Verloren onder de grond, zonder dag of nacht, proberen ze elkaar te begrijpen.

De makers van Tg. LYNX zijn gefascineerd door ‘preppers’, mensen die zich wapenen tegen het einde der tijden. Of het nu een tsunami, vogelgriep of atoomaanval betreft, de prepper is er klaar voor. Waanideeën of niet? En doet zijn gedrag ons niet denken aan onze eigen twijfel over de zin van het leven en onze angst voor de eindigheid ervan?

Op een scherpe en komische wijze legt Tg. LYNX deze onderliggende menselijke wanhoop bloot.

Nu de Trumpjes de Underwoods doen verbleken lach je met Tg. LYNX al je nachtmerries weg. Ze maken er ook nog muziek bij.

Met Julia van de Graaff, Elisa Beuger en Stijn Westenend

Wo 9 en do 10 jan – CC Amstel, Amsterdam, ccamstel.nl

Vr 11 en za 12 jan – Toneelschuur, Haarlem, toneelschuur.nl

Tournee t/m 23 mei, www.tglynx.eu

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

CALBUTPAARS

UITAGENDA HAARLEM

CALBUTORANJE

UITAGENDA AMSTERDAM

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK