Toneelgroep Maastricht – King Lear

Met o.a. Huub Stapel, Wilfried de Jong en Porgy Franssen

King Lear is een klassieker die u gezien moet hebben. Bol van gekonkel en verraad, van onrecht en verderf, van doortrapte intriges, maar zeker ook van klaterende taal. In regie van artistiek leider Servé Hermans en gespeeld door een sterrencast bestaande uit onder meer Huub Stapel als King Lear, Wilfried de Jong als de nar, Porgy Franssen, Dirk Roofthooft en Sylvia Poorta. De tekst van William Shakespeare is bewerkt door Jibbe Willems.

Theaterkrant: “Bovenal is deze nieuwe productie van Toneelgroep Maastricht een feest voor liefhebbers van ijzersterk, klassiek acteurstheater.”

De Volkskrant: “De manier waarop Stapel als Lear omgaat met deze veranderingen, van de koning die alles in de hand heeft tot de confuse vader die gefrustreerd moet erkennen dat hij de greep op de situatie verliest, is goed getimed en sterk in detail – stembuiging, een blik, een oogopslag. Vakmanschap, fijn om te zien.”

De oude koning Lear wil zijn rijk verdelen onder zijn drie dochters Goneril, Regan en Cordelia. Om beurten vraag hij hun hoeveel ze van hem houden. Maar Cordelia heeft een geweten. Ze weigert de vleierij van haar oudere zussen te overtreffen en uitgerekend zij, de oogappel van haar vader, wordt verstoten. Parallel aan dit verhaal spelen de intriges tussen Gloucester en zijn zonen Edmund en Edgar.

Te zien:

Za 1 dec – Stadsschouwburg Haarlem (uitverkocht)

Vr 7 dec – Koninklijk Theater Carré – www.carre.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

CALBUTPAARS

UITAGENDA HAARLEM

CALBUTORANJE

UITAGENDA AMSTERDAM

LEES DE UITKRANT ONLINE

UITKRANT OP INSTAGRAM

UITKRANT OP FACEBOOK